Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 22. 5. 2013.

| Ekonomija

Opada interesovanje za letove do Trsta

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
avion-trst-nis.jpg
Avion Mistral Era

Nekoliko letova na liniji Niš-Trst u poslednjih desetak dana je otkazano. Iz italijanske turističke organizacije kažu da je razlog pad interesovanja.

Letovi sa niškog aerodroma do Trsta krenuli su pre skoro mesec dana. Iako su u vreme praznika, početkom maja avioni bili puni i letovi redovni, to se, sudeći prema komentarima čitaoca Južnih vesti iz Italije, ubrzo promenilo.

- Posle par letova prošle nedelje bez ikakvog obaveštenja otkazani su letovi 14. maja i 17. maja da bi na sajtu balkanexpress.it koji prodaje karte u okviru ovog projekta, naravno, opet bez ikakvog obaveštenja bilo otkazano još nekoliko letova tačnije do 11. juna - piše čitalac Južnih vesti.

Direktor niškog aerodroma Dragan Bugarinović pretpostavlja da je razlog za otkazivanje letova činjenica da je sama avio kompanija Mistral Er htela da ostvari veći broj letova od dogovorenih.

- Oni su počeli da lete i ranije nego što je bilo planirano. Mi ćemo definistati nastavak saradnje i naravno da je obavezno se red letenja poštuje - kaže Bugarinović.

bug Dragan Bugarinović (levo) i Igor Ašuto (desno) u Gradskoj kućiU agenciji Balkan Ekspres koja prodaje karte za liniju Niš-Trst kažu da je glavni razlog za otkazivanje pojedinih letova pad interesovanja potencijalnih putnika.

- Ni nama nije u cilju da se ti letovi ponište, ali bolje je izgubiti, nego se ubiti, kaže jedna poslovica. Posle 1. maja palo je interesovanje, bilo je samo 4 ili 5 putnika na svakom letu tako da smo bili prinuđeni da otkažemo - kaže Igor Ašuto iz Balkan Ekspresa.

On se slaže sa Bugarinovićem da su njihovi planovi bili veći od onog što se pokazalo u praksi i dodaje da je slična situacija bila i sa Mostarom prošle godine kada su tamo pokrenuli liniju do Barija.

- Imali smo u početku po 20 putnika, pa po 30 putnika da bi sada sa velikim zadovoljstvom mogao da kažem da imamo situacija da dnevno dva aviona iz Barija kreću za Mostar. Nadamo se da ćemo to postići i ovde. Biće teže, jer je nova destinacija, ali mi smo spremni da uložimo - rekao je Ašuto.

Ako se pad interesovanja putnika nastavi, Ašuto kaže da će to ugroziti nastavak i postojanje linije Niš-Trst. Ipak, on je još jednom pozvao sve operatere da se uključe i zajednički privuku potencijalne turiste.


Sastanak u Gradskoj kući

Svi učesnici projekta Air.net, koji podržava uspostavljanje direktnih vazdušnih linija duž istočne i zapadne jadranske obale u cilju unapređenja pristupa i povezanosti kompletnog područja, su u Nišu gde zajedno sa predstavnicima gradskog rukovodstva razgovoaraju o daljoj saradnji.

Projekat se finansira iz fondova Evropske unije, a pored niškog i aerodroma u Trstu uključeni su i aerodromi u Mostaru i Bariju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maks veber

    20:44 // 23. 5. 2013.

    Čitam pa ne mogu da verujem kako su ljudi skoloni da raspravljaju o stvarima koje nisu bitne.Zašto je važno koliko je leta otkazano valjda je bitno zašto su otkazani letovi.I uzgre,to grad plaća.

  • раде

    15:16 // 23. 5. 2013.

    незнам коме и зашто је уопште пало на памет да се отвори ова линија? непотребно... добро да и то град не плаћа.. што кажу појединци, отворите летове ка солуну, атини, крфу, турској обали, па чак и бугарској, имаће пуно више путника, уз нормалне цене наравно

  • Vladimir

    08:17 // 23. 5. 2013.

    Ne znam kako iko moze da ocekuje putnike sa marketingom koji i ne postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: