Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 21. 9. 2018.

| Ekonomija

Opet pomeren rok za početak gradnje jeftinih stanova u Nišu i Vranju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
stambene zgrade
Kraj avgusta novi rok da u Nišu i Vranju počnu da se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti; ilustracija; foto: Wikimedia commons/Flammard

Proleće i kraj avgusta su prošli, a stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju još nisu počeli da se grade, iako su to bili termini koje su nadležni najavljivali. Novi termin je kraj oktobra, prema najavama ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, koja je rekla da su izdate građevinske dozvole za prve stanove.

Potpredsednica Vlade i ministarka Mihajlović je pre nekoliko meseci najavila da krajem avgusta kreće izgradnja jeftinih stanova u dva grada na jugu Srbije, ali se to nije dogodilo. Ne precizirajući zbog čega se rok koji je već probijen ponovo pomera, u saopštenju Ministarstva građevinarstva navode da će radovi početi do kraja oktobra.

Ministarstvo je danas izdalo građevinske dozvole za izgradnju prvih 376 stanova u Nišu i Vranju, kaže Mihajlovićeva, a za to će biti potrošeno 1,4 milijarde dinara.

Za desetak dana očekujemo raspisivanje javnog poziva i ako sve bude išlo po planu, do kraja oktobra počeće izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti. Možda je proces pripreme trajao i nekoliko meseci duže nego što je planirano, ali je reč o prvim građevinskim dozvolama i prvim tenderima koji su šema kako će izgledati realizacija projekta i u drugim gradovima - kazala je ministarka.

U prvoj fazi radova u donjem delu Vranja, pored Osnovne škole "Svetozar Marković" će "nići" 4 zgrade sa 186 stanova, kako piše u saopštenju, dok će Nišlije u naselju Stevan Sinđelić iza Tehničkih fakulteta dobiti 190 stanova u 2 zgrade, što je ukupno oko 27.000 kvadrata. Procene su da će za izgradnju stanova za Vranjance biti potrošeno oko 666 miliona dinara, dok će u Niš biti uloženo oko 740 miliona.

Program stanogradnje za pripadnike policije, vojske i bezbednosnih službi realizuje se na osnovu Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti - navode u saopštenju.

Podsetimo, krajem prošle godine je predsednik Aleksandar Vučić najavio da na proleće ove godine počinje izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, a neke od lokacija koje su bile u planu su poligon niške Kasarne "Knjaz Mihailo", kao i naselje Asambair u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    11:34 // 23. 9. 2018.

    Nije pomeren rok, vec je vlast po ko zna koji put slagala gradjane, kao i uostalom za pocetak izgradnje tehnosloskog parka u septembru, asfaltiranje ulice Medvedeva (asfaltirana-katastrofalno trecina ulice), vezu bl Nikole Tesle - bl 12. februar (jos stoji tabla sa natpisom Kraj radova 31.12.2017. godine), mizerni i bedni ljudi bez trunke ljudskog dostojanstva, jadno i bedno

  • Dragan

    07:47 // 22. 9. 2018.

    Kako nisu ni počeli? Pa ja se uselio. Pa ko će da plati stan 500 evra po kvadratu kad za te pare ima na boljim lokacijama.

  • Aperkat

    05:55 // 22. 9. 2018.

    Jel ce budu vazdusni automobili na administrativnu zabranu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: