Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 28. 6. 2023.

| Ekonomija

Opet propala javna nabavka za biciklističku stazu prema Niškoj Banji jer nema ponuda

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Bicikl, staza, Niš
Staza još na čekanju; foto: Ljubica Jocić

Drugi put ove godine je obustavljena javna najbavka za asfaltiranje, adaptaciju i obeležavanje biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do ritejl-parka "Stop Shop". Opet nije stigla nijedna ponuda za radove čija je procenjena vrednost 1.666.666, 67 dinara bez PDV-a, a nije poznato da či će ponovo biti raspisan poziv ili se odustaje jer Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj ne odgovara na pitanja novinara Južnih vesti.

Građani koji se dugo žale da je za njih deo kružnog toka neprohodan i da moraju da gaze blato, hodaju kolovozom ili balansiraju na ivičnjaku i dalje će čekati da saznaju da li ima rešenja za njihove probleme.

Zasad, nema nikog ko bi im pomogao jer drugi put ove godine je javna nabavka obustavljena pošto se niko nije javio sa ponudom.

Kako u predmetnom postupku nije dostavljena nijedna ponuda, Komisija je u svom izveštaju predložila Naručiocu da obustavi postupak javne nabavke - piše u odluci.

KLER je tokom maja drugi put ove godine raspisao javnu nabavku za "radove na asfaltiranju, adaptaciji i obeležavanju biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do "Stop Šop“-a u Nišu", a prethodno je sredinom aprila je objavljena Odluka o obustavi javne nabavke jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Tada je najavljeno iz KLER-a da će raspisati novu nabavku, što su i učinili, a sada nema odgovora iz Kancelarije da li će biti "treće sreće" i novog tendera.

Podsetimo, i iz Zavoda za urbanizam zaključili su da pešaci i biciklisti ne mogu da prođu delom raskrsnice, pa je trebalo da se taj deo asfaltira i adaptira. Planirano je bilo i spajanje biciklističke staze na dva bulevara.

Za biciklističku stazu dugu 580 metara je ranije istaknuto da treba da bude “udobna i atraktivna i da ima privlačna rešenja”.

Staza za bicikliste dosad je obeležena duž Bulevara Nemanjića, kao i od Stop Shop-a ka Niškoj Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera ložač

    18:21 // 29. 6. 2023.

    Kakva crna biciklistička!dodjite na br.6 da vidite kako Međarci asfaltiraju.Pa za njih je Bana Banana nedostizna liga kvaliteta.Ovo je blago rečeno KATASTROFA!Stari tramvajski most preko kutinske reke nikako godinama da završe da bi postojala biciklistička staza.Za preCednika banje tek da ne pricam.Sijalicu 1 u najvećem naselju nisu zamenili

  • Auttrikter

    20:28 // 28. 6. 2023.

    Kad jave iz Beograda, ko je na redu da uzme pare za nerad i neznanje, bice i ponudjaca !

  • Torpedo

    20:26 // 28. 6. 2023.

    Kasabi ne treba centar, zato ga i nema .
    Ne znam koliko godina imas, ovo je bio nekada grad, postovan u SFRJ ,kulturni,sportski i industrijski centar ! Unistio ga visestranacki sistem ,raspad sJugoslavije, promena granica provizorijuma od Drzave, a ovi su ga dokrajcili !
    Sklepotini od centra, bez lepote,indentiteta, sa gomilom stroke i djubreta, ne treba ni staza za bicikle !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: