Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:22, 23. 3. 2018.

| Ekonomija

Opozicija kaže da se odustalo od akva-parka, niška vlast najavljuje poziv za investitore

Autor:V. M, J. A. Izvor:Južne vesti
Akva-park
Hoće li se neko javiti na poziv Grada da gradi akva-park?; Ilustracija; Foto: flicker.com/Gabriel

Planovi generalne regulacije koji su danas prošli i nišku Skupštinu, izazvali su različite reakcije u javnosti. Opozicija čak tvrdi da je vlast odustala od gradnje akva-parka na Loznom kalemu u Nišu, dok gradonačelnik Darko Bulatović najavljuje da će uskoro biti raspisan javni poziv za investitore.

Zbog toga što je godinama unazad bio plan da se Sportska hala gradi u blizini Roda centra, a novim planovima je predviđeno da na tom mestu bude poslovni objekat, za skupštinskom govornicom je gradonačenik Darko Bulatović rekao da bi Hala kao i planirani Ekspo centar mogli da se grade na Loznom kalemu.

To je podstaklo na razmišljanje i opoziciju koja tvrdi da je Grad odustao od, takođe dugo najavljivanog, vodenog parka na toj lokaciji, a odbronik grupe "Niš moj grad" Branislav Jovanović tvrdi da "od akva-parka nema ništa".

Ko da im veruje kad su do juče pričali za Lozni kalem da će tu biti prodat za akva-park, tu smo se satima i satima raspravljali, tražio sam garancije. Na sastanku šefova odborničkih grupa je Bulatović rekao da od toga nema ništa. Od akva-parka nema ništa - rekao je Jovanović.

Na novinarsko pitanje da li je Grad odustao od gradnje akva-parka na Loznom kalemu, gradonačelnik Bulatović nije dao konkretan odgovor. Međutim, najavio je da će uskoro biti raspisan javni poziv za investitore, kako je i bilo planirano i za šta je "pripreman teren" još od 2016. godine. Darko Bulatović Gradonačelnik najavio da će uskoro biti otvoren poziv investitorima koji su zainteresovani da grade vodeni park; foto: JV arhiva

Mi ćemo u narednim danima raspisati javni oglas i on će trajati ako se ne varam 30 dana. Da li će se neko javiti ili ne to ćemo tek da vidimo. Mi kao grad smo uradili sve što je potrebno i što bi svaki grad uradio. Mi smo naš posao završili, raspisaćemo javni poziv i čekaćemo da li će se neko javiti. Bilo je zainteresovanih, ali kad bude došao trenutak videćemo da li ima zainteresovanih. Toliko za sve one optužbe da mi nekome tamo nešto besplatno dajemo bez bankarske garancije ili ne znam čega - naveo je Bulatović.

Bulatović je rekao da se Lozni kalem prostire na 30 hektara te da ima dovoljno mesta za gradnju svega što je planirano. Na tom prostoru već se uveliko gradi i pogon fabrike “Imi”, a sve ostalo što je planirano počeće kad bude bilo para.

To će početi da se gradi kad budemo imali para, pošto u prošlosti to nikog nije interesovalo pa se započinjalo i ostali su živi spomenici da svedoče o nekima koji su veliki graditelji - dodao je Bulatović.

Podsetimo, poslednje informacije oko akva-parka bile su da se raspisivanje poziva očekuje u januaru, jer je Vlada Srbije odobrila otuđenje parcele kod Niške Banje upravo za ove namene. Za vodeni park je, prema elaboratu, namenjeno 5,4 hekara zemlje na Loznom kalemu.

Zasada je poznato da će svoju ponudu dati crnogorska firma Aquaterra solutions, koja je gradila ovakav park u Budvi. Na osnovi pisma o namerama koje je Grad potpisao sa ovom kompanijom još u aprilu 2016. je i urađen elaborat koga je prvobitno usvojila Skupština Niša, a kasnije odobrila i Vlada.

Učešće u pozivu najavila je i kompanija Italnis koja je već imala ugovor o gradnji akva-parka na Loznom kalemu, ali je zbog neispunjavanja obaveza, raskinut 2013. godine.

Kako su krajem prošle godine najavili iz KLER-a, oglas je trebalo da bude otvoren u januaru ove godine, ali se to do sada nije desilo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    07:35 // 26. 3. 2018.

    Zasto bacati novac,samo malo napravite plazu i dodajte jos neku atrakciju tipa tobogan i dole kod Yure imate besplatno jezero milina bozja za odmor i rekreaciju

  • Aca

    16:30 // 25. 3. 2018.

    Akva park kakav takav postoji na čairskom bazenu, ovaj ako se izgradi nekim čudom neće sigurno smetati ali ljudi moji dragi primećuje li neko da Niš uopšte nema svoju autobusku stanicu kao što je imaju drugi normalni gradovi već koristi privatnu autobusku stanicu koja nas usput dere sa 300 dinara za ulaz? Nemojmo da smo varoš. Ipak i Niš je valjda neki grad.

  • Naissus

    19:11 // 24. 3. 2018.

    Zasto bacati novac na nepotrebni akva park kad je mesto idealno za trzni centar ... stoti u gradu jer ocigledno je da cim se ne zna sta ce sa nekim prostorom da rade, odmah posade beskorisne lokale ... vodjstvo gradom - nula na kvadrat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: