Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 23. 2. 2024.

| Ekonomija

Opština Aleksinac kupila klupe jeftinije nego planirano

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Opština Aleksinac
Platiće manje nego što su planirali; foto: JV

Sedam klupa sa metalnom konstrukcijom i drvenim sedištem sa naslonom Opštinska uprava u Aleksincu platiće 319.200 dinara firmi ASA - CO iz Preljine kod Čačka. To je višestruko manje od onoga što su planirali da plate.

tender Sedam firmi se javilo; foto: printscreen Aleksinačka Opštinska uprava bila je spremna da za klupe izdvoji 800.000 dinara sa PDV-om, a na tender se javilo sedam firmi i sve su ponudile manju cenu. Firma iz Preljine imala je ekonomski najprihvatljiviju ponudu - 266.000 dinara bez PDV-a, odnosno 319.200 sa PDV-om pa će za 30 dana u Aleksinac dostaviti tražene klupe.

Tako će jednu klupu za koju je Opštinska uprava procenila da košta 100.000 dinara, građani platiti 45.600 dinara.

Doo ASA - CO Preljina Čačak se od 1995. godine bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i delova konstrukcija, u vlasništvu je Aleksandra Tojage, a direktor firme je Ljubiša Tanasković. Preduzeće nije u blokadi već je dobijalo slične tendere, neke i na jugu - u Prokuplju i Vladičinom Hanu,.

Podestimo, nakon što je Opštinska uprava u Aleksincu raspisala tender, na društvenim mrežama su se nizali sarkastični komentari - građani su “zaključili” da njihova cena pokazuje da je u pitanju antikvitet, pitali su se da li će uopšte smeti da sede na njima, a neki su čak konstatovali da su to u to "pametne klupe, rade masažu, po potrebi greju i hlade, grle usamljene i pričaju sa njima, pevaju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čitalac

    00:03 // 25. 2. 2024.

    Ja ću vam napravit klupu za 15000... Lopovi...

  • Rajko

    18:44 // 23. 2. 2024.

    Aleksinac sve inspekcijske službe da provere. Opština je leglo korupcije i svi ćute

  • Niš

    12:50 // 23. 2. 2024.

    Bolje da renoviraju bolnicu i da otvore dijalizu kao što su obećali narodu a ne da sve pare potroše...Aleksinačka bolnica je ruglo zdravstva južne Srbije zbog koje ispaštaju i pacijenti a i klinički centar Niš. Aleksinac prima plate i uživa dok mi u Nišu muku mučimo sa njihovim ljudima koje prvo unište pa onda pošalju u Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: