Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 13. 11. 2023.

| Ekonomija

Opština Aleksinac planira da kupi novi traktor za skoro 120.000 evra

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
traktor
Skupoceni traktor planiraju da kupe u Aleksincu, ali ne preciziraju šta će im; ilustracija; foto: Agencija Publika

Traktor sa multifunkcionalnom rukom, tarupom i drugim priključcima, koji mora biti nov i nekorišćen, traži u tenderu Opštinska uprava u Aleksincu, a to planira da plati više od 100.000 evra, odnosno 14 miliona dinara sa PDV-om. Za sada nije poznato za šta će ovaj traktor biti korišćen, a javna nabavka je otvorena do 27. novembra.

U javnoj nabavci, koju je raspisala jedna od najsiromašnijih opština na jugu, traže ponuđača kome planiraju da plate 11.666.667,00 dinara bez PDV-a novi traktor čija sva prateća oprema takođe mora da bude nekorišćena, ali ne navode šta će im, osim da je mesto gde treba da ga isporuče Ulica Vase Nikolića 60 u Aleksincu.

Opisuju i tehničke karakteristike traktora, gde između ostalog navode da treba da ima motor sa 4 cilindra, dizel "common rail", vodeno hlađenje i rezervoar za gorivo u kome staje minimum 150 litara.

Traže i da ima podesivi volan, rotaciono svetlo, klimu, pomoćno sedište, radio, kao i garanciju od 12 meseci ili 1.000 radnih sati.

Sinhromehanička transmisija sa minimalno 5 stepena prenosa uz 3 (tri) “powershift” promene bez upotrebe kvačila; Minimalni broj brzina napred 45, nazad 45; Brzina kretanja traktora od 0.3 km/h do 40 km/h; Promena stepena prenosa bez priziska na pedalu spojnice (kvačila) posebnim digmetom na palici menjača; Zaustavljanje traktora bez priziska na pedalu spojnice (kvačila); Elektro-hidraulička promena smera kretanja sa posebnom ručicom ili dugmetom – ELEKTROREVERZER; Pogon na sva četiri točka - deo je specifikacije traktora koju traže.

Opisuju u tenderu i šta treba da ima multifunkcionalna ruka, tarup, cirkular, makaze, trimer i čistač kanala traktora koji planiraju uz njega da kupe.

Rok isporuke koji traže je 7 dana od potpisivanja ugovora i da ga isporuče u Ulici Vase Nikolića 60 u Aleksincu, ali nigde ne preciziraju za šta će biti korišćen ovaj skupoceni traktor, osim da je rok ponuđačima da se jave do 27. novembra, a da će ugovor sa njima trajati do kraja godine.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Tehničke karakteristike traktora i opreme (preuzmi) - 19.58 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kaplar

    10:57 // 23. 11. 2023.

    Ovi na vlasti ne umeju da lazu...ili nece namerno jer smatraju da su nedodirljivi, da su bogomdani.
    Ovakvi namesteni tenderi su samo za plakati dok se citaju. Sve u detalje i sitna crevca.

  • Djole

    18:09 // 14. 11. 2023.

    Nije ovde fora u ceni, ovakvi traktori sa tom opremom i vrede. Ovde je konkurs raspisan sa detaljima o traktori i opremi kao da već znaju od koga će ga kupiti.

  • MK Ultra

    10:59 // 14. 11. 2023.

    Fora je u ceni, djavo je u detaljima.
    Cena u formatu: XX666666xx.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: