Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 23. 2. 2021.

| Ekonomija

Opština Kuršumlija prodaje 14 parcela zemljišta u Kuršumlijskoj Banji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Kursumlijska Banja
Prodaje se zemljište u Kuršumlijskoj banji; foto: LJ.M.

Parcela površine 14,6 ari, kao i 13 parcela građevinskog zemljišta površine od po oko 2 ara u Kuršumlijskoj Banji ponuđene su na prodaju po početnoj ceni od 800 dinara po metru kvadratnom. Zemljište u vlasništvu kuršumlijske Opštine namenjeno je gradnji objekata za stanovanje, zanatske usluge, turizam i ugostiteljstvo, a rok za dostavljanje ponuda je 22. mart.

U oglasu za prodaju zemljišta stoji da je zabranjeno da se na njemu obavlja proizvodnja koja ugrožava životnu sredinu, te da nije opremljeno komunalnom infrastrukturom.

Otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kuršumlija sprovešće se prikupljanjem pismenih ponuda, a prodaje se u viđenom stanju bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju. Početna cena od 800 dinara po m2, što predstavlja procenjenu tržišnu vrednost predmetnih nepokretnosti koju je izvršila Poreska uprava u Prokuplju 1. februara 2021. godine - kaže se između ostalog u oglasu o prodaji zemljišta.

Navodi se da pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa dostave potpune ponude i uplate depozit u iznosu od 30.000 za parcele od 2 ara, odnosno 120.000 dinara za parcelu od 14,6 ari.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša ponuđena cena, a u slučaju da dva ili više ponuđača ponude cenu sa istim iznosom, najpovoljnijim ponuđačem će se smatrati onaj ponuđač čija je ponuda ranije zavedena na pisarnici Opštinske uprave opštine Kuršumlija.

Ponude se predaju na pisarnici Opštinske uprave ili putem pošte na adresu Opština Kuršumlija, uUlicaProleterskih brigada bb, 18430 Kuršumlija, u zatvorenoj koverti sa naznakom "Komisija za građevinsko zemljište-ponuda za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kuršumlija, kat.parcela KO Kuršumlijska banja".

Inače, sredinom avgusta 2019. godine kuršumlijsko preduzeće Planinka u čijem vlasništvu su Prolom i Lukovska Banja, fabrika Prolom voda, kao i park prirode Đavolja varoš, postala je vlasnik kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj Banji.

Jedna od najpoznatijih banja iz vremena bivše Jugoslavije plaćena je 1.415.836 evra, međutim početkom ove godine Savet za borbu proziv korupcije u svom izveštaju smatra između ostalog da je celokupan postupak prodaje nepokretnosti banjskog kompleksa „Žubor“ u Kuršumlijskoj banji od strane RFPIO i Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije zasnovan na preduzimanju niza nedozvoljenih i koruptivnih radnji te da bi trebalo obustaviti započeti proces privatizacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milenijum

    16:01 // 23. 2. 2021.

    I tu će se naći neki milenijum pa će opet biti: Mi nemamo niti jedan metar zemlje(na svoje ime).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: