Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 23. 4. 2013.

| Ekonomija

Prokuplje dobija novo javno preduzeće

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-direkcija-pk.jpg

Opštinsko veće Prokuplja usvojilo je predlog o formiranju Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, koje će se baviti infrastrukturom i svim ostalim poslovima koje radi prokupačka Direkcija za urbanizam.

Predsednik opštine Ljubiša Đurković kaže da novo preduzeće ne zahteva nikakve dodatne troškove iz budžeta, jer će preuzeti radnike prokupačke Direkcije za urbanizam.

- Kako bismo premostili jaz koji postoji zbog blokade računa od septembra Direkcije za urbanizam, čiji je dug prema poveriocima 600.000 dinara, otvorili smo novo preduzeće.  Ono neće uticati na dalje poslovanje Direkcije, ali će nam pomoći da uredimo infrastrukturu, koja je zbog blokade bila nemoguća - kaže Đurković.

On dodaje da se Direkcija ne gasi, a Opština će iznaći načina da vrati dug Direkcije koji se gomilao iz godine u godinu i na kraju uzrokovao blokadu.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • b.n.e.

    01:12 // 26. 4. 2013.

    ne shvatam, da li je dug 600 hiljada ili 600 miliona??

    • Alex

      09:05 // 26. 4. 2013.

      Dug je 600 miliona!

  • Alex

    10:53 // 24. 4. 2013.

    I sto je fora napravljen dug od 600 miliona i niko nece da odgovara! Pa ovo je neverovatno! Pa da je reda i zakona pola Direkcije i pola predhodne vlasti bi bilo uhapseno. Npr ima na desetine slucajeva gde je Direkcija privatnim firmama bez ikakvog ugovora isplacivala milionske sume za nepostojece radove. I nikom nista!
    Dok se infrastruktura u gradu raspada. Ja mislim da nase rukovodioce treba staviti u autobus i odvesti ih u Knjazevac ili Dimitrovgrad da vide kako su ljudi sredili svoje gradove uz neuporedivo manje budzete od Prokuplja. Zao mi je ali jedan Dimitrovgrad ima sredjen centar kakav Prokuplje nikada nece da ima.

    • dimitrovgradjanin

      09:56 // 26. 4. 2013.

      e moj Alex nisi ni svestan koliko je kostao taj centar u dimitrovgradu...uzet je ogroman kredit po ko zna kakvim uslovima, gradjevinske firme su probile sve rokove za izgradnju, gradjevinska inspekcija je primila fuseraj od radova, i tako sad dimitrovgrad grca u dugovima, a ulicu krpe po potrebi gde se kako raspadne...hteo sam da kazem da je stanje skoro svuda isto, razlikuju se nijanse...a sto se lepih centara tice mozda je ugledniji primer pirota gde je sve pod konac...

    • Alex

      14:40 // 26. 4. 2013.

      @dimitrovgradjanin

      Jeste ali sada barem imate lep centar. Koliko god da ste zaduzeni znate da je barem ensto napravljeno (a sigurno niste zaduzeni kao Prokuplje). Prokuplje nije videlo jednu lopatu asfalta u poslednjih 5 godina, a direkcija napravila dug od 600 miliona dinara. Kada bi ste videli kako izgledaju ulice i trotoari u Prokuplju digla bi vam se kosa na glavi. Pojedine ulice popit ulice Kraljevica Marka u samom centru grada su jedva prohodne!

  • Ђуро Будак

    23:57 // 23. 4. 2013.

    Сјајно! Па то је управо оно што Прокупљу треба. То је оно што мањка нашој варошици дивној: Јавна предузећа, чиновници, кафићи и кладионице.
    Јаој, кад би се још отворило кладионица, срце би ми било пуно... Јаој, кад бисмо могли и којег чиновника да увеземо, пошто наш народ ко од крста бежи од државне службе. Срце би ми било као кућа!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: