Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 23. 4. 2013.

Prokuplje dobija novo javno preduzeće

490x370-direkcija-pk.jpg

Zbog finansijskih problema u Direkciji za izgradnju, Opštinsko Veće odlučilo je da ugasi to preduzeće, a istovremeno formira novo koje će se baviti istim poslovima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Volim Nis

    12:59 // 23. 4. 2013.

    E sad lepo svi Prokupcani i Prokupcanke, nazovi-urbanisti neka se vrate odakle su dosli i neka se zaposle u svoj Zavod, da vise ne upropascuju Nis, dosta je bilo!!!

    • I ja volim Nis

      13:56 // 24. 4. 2013.

      Naravno da treba da se vrate.

    • Alex

      14:40 // 24. 4. 2013.

      Slazem se. Ali za to ste vi nislije krivi sto ste im dozovlili da zauzmu vasa mesta. Isto tako nama u Prokuplju grad vode i uredjuju blacani, kursumlicani i kosovari. I smatram da smo mi krivi sto smo im dozvolili.

    • Milun Zdravkovic

      23:21 // 24. 4. 2013.

      Dok mi kursumlicani ne uredimo stvar nema tu nista....Nislije jesu dobre ali samo za sebe i svoje selo....zivela mikuljana i kursumlija

  • Kurir Djoka

    18:01 // 23. 4. 2013.

    Ovo mu dođe kao da sam ja dužan i narodu i državi, pa lepo promenim ime i prezime i dugovi mi se otpišu.
    Pa ta direkcija de dužna ko Grčka i u blokadi je, a sada kad se presvuku videćete šta će biti sa tim dugovima - nestaće!?!

    I nije mi jasno odakle toliki dugovi kad ništa nije konklretno vidljivo urađeno?

  • pedja

    12:06 // 23. 4. 2013.

    I mislite da cete time resiti problem.Sta ce biti sa dugovanjima direkcije,ko je pokrao te pare?Sramota sta se radi.

  • Stevan

    12:17 // 23. 4. 2013.

    Odlicna fotografija, grafiti na sve strane. Tome se mora stati na put. Odvratno izgleda, bolje da nisam gledao sliku, otera mi nostalgiju za rodnim gradom -.-

  • Pera Detlic

    20:28 // 23. 4. 2013.

    Dugovi nisu slucajni i nepoznati, vec lopovluk prethodnika ili prethodne direktorice i saradnika svakako. Pa neka samo oni vrate sto su gurnuli u svoj dzep i izadjose iz krize, cak ima i da ostane !!!

  • b.n.e.

    01:12 // 26. 4. 2013.

    ne shvatam, da li je dug 600 hiljada ili 600 miliona??

    • Alex

      09:05 // 26. 4. 2013.

      Dug je 600 miliona!

  • marko

    12:25 // 23. 4. 2013.

    Ovo ima samo u zemlji dembeliji.Dug direkcije je preko 500 miliona dinara,ona se stavlja na stranu,a formira druga direkcija gde se pocinje od nule pa sve dok ne dostigne isti dug kao i prva.Sta ce biti sa ljudima koji su malo kraduckali u direkciji,oceli oni odgovarati.Sramota.Samo u gradu Prokuplju ima tri preduzeca koja rade isti posao a to su,cistoca,proveber i zastita zivotne sredine,to su preduzeca gde su se zaposljavali samo partiski ljudi.Ovo Prokuplje umesto da ide napred oni nazaduju.

  • buckici

    13:13 // 23. 4. 2013.

    alo prijatelji nije 600.000 vec 600.000.000 :)

  • dejan

    15:28 // 23. 4. 2013.

    Direkcija napravila dug od oko 500 miliona dinara i trenutno je u blokadi,a sada se otvara novo preduzece za urbanizam,gos.Djurkovicu,dali mislite da su gradjani Prokuplja tolike budale da ce nasesti na tome.Kako moze da se neka firma toliko zaduzi,pa sad kad ne moze da vrati dug i kad je u blokadi,vi otvarate novo preduzece.Mislim da je ovo protivzakonito i molim nadlezne organe da ceo slucaj preispitaju.Ipak ce neko morati za to da odgovara.

  • Jocic

    17:56 // 23. 4. 2013.

    Novo preduzeće, nova zapošljavanja, novi gubici... Ima li kraja agoniji prokupačke vlasti? Može li neko da preuzme starateljstvo nad opštinom?

  • Ђуро Будак

    23:57 // 23. 4. 2013.

    Сјајно! Па то је управо оно што Прокупљу треба. То је оно што мањка нашој варошици дивној: Јавна предузећа, чиновници, кафићи и кладионице.
    Јаој, кад би се још отворило кладионица, срце би ми било пуно... Јаој, кад бисмо могли и којег чиновника да увеземо, пошто наш народ ко од крста бежи од државне службе. Срце би ми било као кућа!

  • Alex

    10:53 // 24. 4. 2013.

    I sto je fora napravljen dug od 600 miliona i niko nece da odgovara! Pa ovo je neverovatno! Pa da je reda i zakona pola Direkcije i pola predhodne vlasti bi bilo uhapseno. Npr ima na desetine slucajeva gde je Direkcija privatnim firmama bez ikakvog ugovora isplacivala milionske sume za nepostojece radove. I nikom nista!
    Dok se infrastruktura u gradu raspada. Ja mislim da nase rukovodioce treba staviti u autobus i odvesti ih u Knjazevac ili Dimitrovgrad da vide kako su ljudi sredili svoje gradove uz neuporedivo manje budzete od Prokuplja. Zao mi je ali jedan Dimitrovgrad ima sredjen centar kakav Prokuplje nikada nece da ima.

    • dimitrovgradjanin

      09:56 // 26. 4. 2013.

      e moj Alex nisi ni svestan koliko je kostao taj centar u dimitrovgradu...uzet je ogroman kredit po ko zna kakvim uslovima, gradjevinske firme su probile sve rokove za izgradnju, gradjevinska inspekcija je primila fuseraj od radova, i tako sad dimitrovgrad grca u dugovima, a ulicu krpe po potrebi gde se kako raspadne...hteo sam da kazem da je stanje skoro svuda isto, razlikuju se nijanse...a sto se lepih centara tice mozda je ugledniji primer pirota gde je sve pod konac...

    • Alex

      14:40 // 26. 4. 2013.

      @dimitrovgradjanin

      Jeste ali sada barem imate lep centar. Koliko god da ste zaduzeni znate da je barem ensto napravljeno (a sigurno niste zaduzeni kao Prokuplje). Prokuplje nije videlo jednu lopatu asfalta u poslednjih 5 godina, a direkcija napravila dug od 600 miliona dinara. Kada bi ste videli kako izgledaju ulice i trotoari u Prokuplju digla bi vam se kosa na glavi. Pojedine ulice popit ulice Kraljevica Marka u samom centru grada su jedva prohodne!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: