Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 3. 4. 2020.

Poljoprivrednicima sa juga Srbije problem i prodaja i nedostatak vremena za radove

voćnjak Mnogi voćnjaci i poljoprivredne kulture ostaće neurađene

Kako na vreme orezati voćnjake, vinograde, posejati i uzgajati poljoprivredne kulture, prihraniti pčelinjake, ali i prodati voće i povrće i stoku u vreme vanrednog stanja i otežanog kretanja, problemi su koji ovih dana muče poljoprivrednike juga Srbije. Zbog mere zabrane izlaska od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 ujutru, poljoprivrednici strahuju da će, umesto na njivi, vikend provesti u svojim kućama. U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je procedura za dobijanje dozvola za rad ista kao i do sada - prijavljivanje preko sajta i uz pomoć lokalnih samouprava.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • milorad

    16:06 // 3. 4. 2020.

    sajt, i link, i elektronska prijava. Tražite od seljaka, od kojih mnogi ne umeju da se potpišu, da Uredbu poštuju. Pa ne žive oni na Dedinju, Terazijama ili u Knez Mihajlovoj,da bi se "nosili" sa vama,već na selu, u kojem su DOKTORI za PROIZVODNJU HRANE. Gospod Bog ih je obdario i podario diplome, za razliku od vaših kupljenih. Uništićete agrar/a čini se da deluje i LOBI UVOZNIKA HRANE/.

  • Sasa

    17:58 // 3. 4. 2020.

    Broj gazdinstva? Od koga tražite? To imaju samo veći KOMERCIJALNI proizvođači,kako da registrujes gazdinstvo kad treba zemlje a mnogi nemaju ni upola

  • Kristina

    22:34 // 4. 4. 2020.

    Nije mi jasno kako svi brinu o fabrikama i o radnicima da ne ostanu bez svojih radnih mesta i bez plate a o poljoprivredniku niko ne brine,koji zivi samo od poljoprivrede i o prodaji povrca,sada kada su pijace zatvorene proizvedeno povrce nam propada i da li ce neko to poljoprivredniku da nadoknadi sto svoj proizvod nema gde da proda?Sramota.

  • Sloba

    22:32 // 3. 4. 2020.

    Baš je velika muka oko poljoprivrede ovih dana. Poslovi koji ne trpe odlaganje...

  • ne li ti reko

    17:39 // 3. 4. 2020.

    Ne odgovaraju ni na zahteve poslate mejlom,jednostavno briga njih što neko neće završiti posao,njih čeka zagarantovana plata,a nas 100 jura,malo li je

  • ne li ti reko

    17:34 // 3. 4. 2020.

    Tri dana pokušavam da dobijem informaciju na jedan od telefona ministarstva.Ili je nedostupan ili se niko ne javlja, bitno je da je objavljen...

  • Kurir đoka

    20:06 // 3. 4. 2020.

    Prvih 30 poziva zauzeto pa zatim dva puta se niko ne javi i onda 20 puta nedostupan ovo zadnje mi najčudnije. Tako da mora da ćutiš i trčiš dok možeš.

  • Jug bogfan

    01:37 // 4. 4. 2020.

    Do sada sam poslao 5 zahteva sa urednim podacima.Nisam dobio ni jedan odgovor a kamoli dozvolu za kretanje.Na telefone se niko ne javlja.Cista laz,vec nedelju dana posao trpi zbog lazi o dozvolama i verovatno favorizovanje odredjenih poljoprivrrdnika.Drugi zahtev mozes da posaljes posle 24h medjutim ni posle 7 dana nije moguce poslati zahtev za kretanje.
    Apsolutno nista ne funkcionise!

  • Aleksandar Todorovic

    11:01 // 4. 4. 2020.

    Kako da dobijem potvrdu kada su mi njive u zakupu do Marta 2021 God. Inace je u zakupu da bi spojili I uzeli zajedno traktor jer sam ne bi mogo da uzmem traktor.

  • Ljakse

    11:36 // 7. 4. 2020.

    Nije im problem prodaja. Prodali su se za lazna obecanja. Opet glasajte za ovog sto vam i supe i stale oporezuje kao da su kuce.

  • Decak

    18:27 // 4. 4. 2020.

    Odlican clanak ! Posebno hvala za link ka elektronskom zahtevu za odobrenje kretanja. Bez koga poljoprivrednici ne mogu na njive, baste i vinograde

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: