Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 13. 6. 2016.

Toplički višnjari: Sramna otkupna cena

niska-otkupna-cena-visnje-foto-Lj-M-Juzne-vesti.jpg Proizvođači nezadovoljni niskom otkupnom cenom višnje; foto: Lj.M.

Topličke proizvođače koji imaju zasade čuvene oblačinske višnje, pored bolesti “žilogriz” koja je prethodnih godina desetkovala zasade, ove godine je “pogodila” i niska otkupna cena, a  koju otkupci pravdaju lošijim kvalitetom roda.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • milan milic

    14:31 // 13. 6. 2016.

    kako ste glasali tako vam je i nismo ni zasluzili bolje jer smo narod kratkog pamcenja i vise cenimo prazne price politicara nego rezultate.

  • Radnik

    17:26 // 13. 6. 2016.

    Glasali za koga god,uvek će radnici,proizvođači da pune rupe trulog sistema,plaćaju parazitnu državnu birokratiju i njihove pulene,tj. žilogriz koji uništava ovu državu.Tržište ume da bude nepredvidivo,ali neka izađu gospoda otkupljivači i izvoznici sa konkretnim podacima i objašnjenjem otkud tolike razlike u otkupnoj ceni od sezone do sezone.Jadna i bedna je ova zemlja sa tolikim izelicama...

  • shaft

    17:42 // 14. 6. 2016.

    Sta kukate ovde,jurite odbornika i poslanika ,sto ih glasaste!Ah,da,izglasali ste ih,vise im niste potrebni i tako je to od 1991.

  • Niski kraj

    23:24 // 13. 6. 2016.

    Cena za drugu klasu nije 30 nego 25 dinara, a prva klasa ne postoji!!!!!

  • Mira

    18:22 // 14. 6. 2016.

    Sramota je da bude ovoliko niska cena. Cele godine radis da bi na kraju bio u minusu. Ko formira cenu? Samo otkupljivaci i hladnjicari...a gde su visnjari u celoj toj prici

  • stojko stojkin

    07:44 // 14. 6. 2016.

    Ima li smisla pricati vise istu pricu koja se godinama ponavlja. Neka sirotinja raja radi za PAMETNE I UMNE GLAVE a psi laju a karavani prolaze ...

  • Srecko Soic

    17:58 // 13. 6. 2016.

    Za pojedine i 10 dinara ciste zarade je mnogo. Cistis je ko da je na traci, ne sme jedan plodic da ostane na drvo, svu vodu koju poneses po onoj vrucunstini i popijes a gazda ne moze da donese vodu, prevoze radnike u kombiju neretko i u kamioncicima kojim inace teraju i stoku. Cast izuzecima.

  • žika

    16:11 // 13. 6. 2016.

    Baš me interesuje u čemu se ogleda loš kvalitet i zbog čega? Jadan izgovor.

  • Aleksandar

    16:19 // 13. 6. 2016.

    Zilogriz nije bolest, nego stetocina - insekt.

  • Božur

    03:52 // 22. 6. 2016.

    Opet je u toku velika pljačka i nesloga Srba. Jasno je da će nesloga skupo da košta ne samo jadne seljake već ceo jedan narod. Da li stanci treba da dođu i urede nam sela i cene otkupa voća i povrća. Da nije žalosno bilo bi smešno. Molimo naše uvažene političare da zaštite i podrže naše vredne seljake i omoguće im da se osećaju kao ljudi.

  • Hladnjačar

    08:45 // 14. 6. 2016.

    Zbog prošlogoodišnje nerealno visoke cene od 95 din koliko smo platili višnju, komore su nam pune, jer je izvozna cena niska. Sa tom cenom trpimo gubitke, struja za zamrzavanje, radnici na prebiru, pakovanje, porezi... Vama plaćamo odmah za robu koju je pitanje kada i kako ćemo prodati, da li ćemo biti u minusu, na nuli ili zaraditi... Uz to da ne pominjem,rezultat analize...

    • Radnik

      10:10 // 14. 6. 2016.

      Ako je cena bila nerealna,zašto ste plaćali toliko?Više godina se u nižim predelima manje plaća bolji kvalitet a pri kraju berbe se uzima i lošiji kvalitet po većoj ceni.Šta to govori,da nema računice?Pre berbe se uvek servira ista priča-pune hladnjače,rodilo je mnogo u drugim zemljama.A onda se sve otkupi,niko ne odustaje od otkupa.A narod jedva čeka da uzme neki dinar pa uzima šta mu se da.

    • Niski kraj

      13:57 // 14. 6. 2016.

      Otkupna cena prosle godine u Niskom kraju nije bila 95 dinara nego je bila od 50 do 70, a ne 95 kao sto spominjete!!!!! A i u ostalim krajevima nije presla 85 dinara,
      prema tome nemoj da lazete narod!!!!!!

    • milos

      17:53 // 14. 6. 2016.

      Hajde molim te ne iznosi dezinformacije,prosle godine je visnja bila 35-40 dinara,ja sam proizvodjac i znam za koliko mi je placan kg visnje.Nego daj ti meni tvoju adresu da tebi predajem visnju posto placas tri puta vise od ostalih.

    • Milos

      09:51 // 15. 6. 2016.

      Mene zanima samo jedno. Kako to da su komore pune ukoliko je cena recimo 80 dinara, a ukoliko visnju platite 40 onda ima mesta u hladnjaci?

  • Aleksandar

    18:28 // 17. 6. 2016.

    E lopovi ja sledece nedelje secem(krcim)visnju u punoj snazi a vi i vase hladnjace necete imati posla samnom pa ce valjda da vam svane.

  • Mile

    22:22 // 21. 6. 2016.

    Samo je jedno resenje, krcenje visnjika realno kao odgovor na pljacku proizvodjaca od strane otkupljivaca I hladnjacara. Pa ko ima odlucnosti I smelosti tako ce I uraditi a onda ce propasti I hladnjacari I tako cemo unaprediti razvoj Srbije. Nema od prazne price nista. Samo testera je lek za sve

  • teodora simic

    02:45 // 21. 6. 2016.

    Zasto se ne udruze i ne kupe hladnjacu?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: