Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:11, 15. 9. 2019.

| Ekonomija

Otvoren hotel "Nais", bazen pored hotela od sledeće godine

Autor:V. M. R.Izvor:Južne vesti
Hotel Nais
"Nais" je postao hotel; Foto: V. M. R.

Posle 7 godina, hotel "Nais", lociran na auto-putu kod Niša, počeo je da prima goste. Renovirani hotel ima 230 kreveta, a kako je rekao generalni direktor Tomas Pavlović i kongresni centar, a od sledeće sezone počinje da radi i bazen koji je pored hotela.

Hotel koji je sagrađen 1982. godine, kada je bio državno vlasništvo, sada je rekonstruisan. Otvaranje hotela Nais-foto-Vanja Keser (1) "Nais" zasijao novim sjajem; Foto: Vanja Keser

Na tome da dobije novi sjaj, kako je kazao Pavlović, radilo se skoro tri godine.

Na otvaranju, sada privatnog hotela, bio je i predsenik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da je hotel na najlepšem mestu - na raskršću puteva.

Tačno sa ovog mesta idete južno ka Skoplju i Atini, idete istočno ka Pirotu i Sofiji, ali uskoro počinjemo radove i ka trećem kraku, grani auto-puta baš odavde od "Naisa" od Niša ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici. To poziciju "Naisa" čini pozicijom od izuzetnog značaja za našu zemlju - rekao je Vučić.

Otvaranje hotela Nais-foto-Vanja Keser (14) Ministri i lokalni funkcioneri na otvaranju hotela; Foto: Vanja KeserVučić je dodao i da je vlasnicima hotela, inače ćerkama Ivice Tončeva, nuđene i subvencije za rekonstrukciju hotela, ali da oni nisu prihvatili. Poručio je i da očekuje nove sadržaje oko hotela.

Ja vas molim da nastavite jer je prostor koji imate ovde ogroman, da ne stanete samo na izgradnji hotela već da uradite i dodatne sadržaje. Pošto je gospodin Dragan Marković Palma ovde, ja očekujem da napravite mnogo veći i lepši akva-park od njega - dodao je Vučić.


Na otvaranju ministri, vlasinici medija i mnoge javne ličnosti

Otvaranje Naisa-Mitrović-foto-V. M. R. Na otvaranju hotela brojni viđeni gosti; Foto: V. M. R. Na svečanom otvatanju hotela "Nais" su, osim Vučića i pored gotovo svih niških funkcionera, bili i mnogi ministri - Siniša Mali, Branko Ružić, Aleksandar Antić.

Na svečanom otvaranju bio je i direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Među zvanicama su bili i vlasnik Pinka Željko Mitrović, kao i novinar Milomir Marić i mnoge druge javne ličnosti.


Novija istorija "Naisa"

Hotel "Nais" je pre rekonstrukcije i ponovnog otvaranja, poslednje goste ispratio u oktobru 2012. godine i to kao privatni hotel, jer je još 2003. kao deo Srbijaturist-a prodat kompaniji Uniworld, čiji je vlasnik bio Srba Ilić.

Poslednji put je privatizovan 2016. godine kada ga je od Ilićeve firme kupio konzorcijum koji su činili surdulička Trgogradnja i još dve osobe, po ceni od 135 miliona dinara. Otvaranje hotela Nais-foto-Vanja Keser (23) Ivica Tončev ranije negirao da ima veze sa "Naisom" Foto: Vanja Keser

Od početka se spekulisalo da Ivica Tončev stoji iza te kupovine, a to je postalo jasno 2017. kada su kao suvlasnici, umesto Trgogradnje, upisane Tončevljeve ćerke Aleksandra i Marija.

Međutim, Tončev je i tada tvrdio da sa tim nema veze, jer su, kako je rekao, obe ćerke punoletne, a jedna od njih je u to vreme radila i u Ministarstvu gde i njen otac. Ipak, Ivica Tončev je sa svojom porodicom bio na otvaranju hotela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    22:16 // 17. 9. 2019.

    Jedno je sigurno,cerke su lepe na mamu i to je jedino pozitivno u ovom dogadjaju!

  • НН

    20:44 // 17. 9. 2019.

    ... да ли су опет дошли на отварање "грађани" Ниша као пре неки дан Александра Божанић и компанија ботова у скупштину ...

  • Doktor

    15:34 // 16. 9. 2019.

    Aman bre ljudi kad se rusi i prodaje mi slavimo tudju nesrecu! Kad se gradi mi pljujemo tudju srecu! Ja radim za 26 000 dinara i niti sam neciji clan niti izlazim na glasanje. Od kad znam za sebe mi pljujemo po uspesnima i vecito hapsimo.Nabijem ih na racku sve njih zajedno.Meni je samo zao nas srba,ceo zivot kukamo i nista ne preduzimamo da nama bude bolje! Lepo je sto NAJS radi!Nek je srecno!

    • Bruno

      18:49 // 16. 9. 2019.

      Zato ti radiš za 26000, da bi njemu slični bili uspešni. Normalno ima još mnogo toga što bi moglo da objasni njegov uspeh i sposobnost, na našu štetu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: