Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:23, 30. 3. 2017.

| Ekonomija

Otvoren niški Sajam turizma, posvećen i Nišlijama i stranim turistima

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Sajam otvoren do subote 1. aprila do 15 sati; foto: JV
Sajam otvoren do subote 1. aprila do 15 sati; foto: JV

Štandovi na kojima bake prodaju svoje rukotvorine, postavka na kojoj se mogu probati vina sa juga Srbije ili da se degustira hrana, ali i klasična ponuda svakog Sajma turizma, pa i niškog, a podrazumeva predstavljanje turističkog potencijala i mnogo letnjih aranžmana, uglavnom do Grčke, Nišlije mogu, između ostalog, da vide u hali “Čair” do subote 1. aprila.

Niški Sajam turizma i aktivnog odmora, koji se organizuje 18. put, otvoren je danas i suštinski se ne razlikuje mnogo od prethodnih, pa je i ovaj put gastronomija, pored turističke ponude, u centru pažnje organizatora.  Bake prodaju svoje ručne radove; foto: JV Bake prodaju svoje ručne radove; foto: JV

Cilj ove manifestacije, kaže direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić, nije samo da privuče strane turiste, već i da se Nišlije upoznaju sa zanimljivim destinacijama u Srbiji ili po povoljnijim cenama uplate letnje aranžmane.

Neke od ponuda ovogodišnjeg Sajma su i srpske banje, obilazak zapadne Srbije, borski zoološki vrt, Ovčarsko-kablarska klisura i turistički potencijal Niša, ali i pirotska peglana kobasica i uspon na Trem za avanturiste. 

Na sajmu je postavljen i štand “Nišvila” na kome će posetioci moći da se informišu o festivalu koji je, podseća direktor Ivan Blagojević, odavno brend grada koji, osim što doprinosi imidžu, povećava i budžet grada, jer su za vreme trajanja festivala svi niški hoteli i hosteli popunjeni. "Nišvil" tradicionalno na Sajmu; foto: JV "Nišvil" tradicionalno na Sajmu; foto: JV

Ovde su i neki turoperateri koji su nama zanimljivi, ima i onih koji idu ove godine u Kinu i koji će promovisati “Nišvil” tamo, sa ciljem da dovedemo što više turista iz bilo kog grada ili kontinenta. Radimo i jednu reklamu po ovim gradovima koji gravitiraju preko Aerodroma ka Nišu i očekujemo deo turista i iz tih država - dodaje Blagojević.

Pored "Nišvila", broj turista koji dolaze u Niš se povećao i zbog dobrog rada niškog Aerodroma, a Parlić ističe da veliki potencijal ima i Tvrđava i istorijsko nasleđe “Mediana”.

Mi imamo sjajno istorijsko nasleđe, ali Tvrđava je nešto na šta ćemo sad sigurno staviti veliki akcenat, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika. Jedan deo Sajma je posvećen i gastronomiji, gde će se predstavljati gradovi i regije Srbije. U ova 3 dana, svako koga interesuje turizam Srbije, a pogotovo naš niški turizam, je dobrodošao - dodaje Parlić.

Preko 45 turističkih organizacija i više od 100 učesnika, dodaje Parlić, učestvovaće na ovogodišnjem Sajmu, a među njima biće i gosti iz inostranstva.

Sajam je otvoren do subote u 15 sati, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: