Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 17. 3. 2022.

| Ekonomija

Za pakete ugroženima i penzionerima u Leskovcu 28,7 miliona dinara iz budžeta, podela počinje u petak

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220317_131228
Paketi pred izbore; foto: M. M.

Zaposleni u ustanovama kulture, leskovačkim javnim preduzećima i Gradskoj upravi od jutros spremaju pakete sa osnovnim životnim namirnicama, čija će podela penzionerima i socijalno ugroženim sugrađanima krenuti već od petka. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da će ove godine biti podeljeno skoro 30.000 paketa, za šta je iz budžeta utrošeno 28,7 miliona dinara, kao i da je vrednost jednog paketa 976 dinara.

Pakete će, kaže gradonačelnik, od kuće do kuće deliti predstavnici mesnih zajednica, a preko 5.000 paketa koji će danas biti spakovani prvo će dobiti građani grdeličkog i manojlovačkog kraja. U njima su, dodaju, šećer, so, brašno, zejtin, supa, čaj, makarone, sapun, toalet papir, pirinač, pasulj, vitamini.

IMG_20220317_125950 Radnici javnih preduzeća, kulurnih ustanova i Gradske uprave prave pakete; foto: M. M.Kada će biti zavšeno spremanje paketa i sama distrubucija Cvetanović nije mogao da precizira, kaže da se paketi dele kada je završen tender i da podela nema veze sa predstojećim izborima, što je, podsetimo, bio nedavno slučaj sa podelom paketa penzionerima u Nišu.

U Leskovcu su slični paketi deljeni i prošle godine, ali i 2020. godine u vreme vanrednog stanja, kao pomoć građanima u borbi protiv virusa korona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • todor

    14:13 // 21. 3. 2022.

    Alo botovi, pa ulepsajte malo smernice a ne svako da pise "tradicionalno" !!! Ahahaha, al' ste smesni i providni. I dodajte malo muska imena, bez obzira kojeg ste pola.
    Ae tisina tamo.

  • steva

    23:54 // 20. 3. 2022.

    Eto, samo sam čekao da naprednjački i meskovi botovi izgmižu ispod nekog kamena i rafalno krenu u hvalospeve prema vlastima i dotičnog večitog šefa leskovačke bot armije a ptice na grani znaju da se sve radi samo zbog izbora i da se dotičnih ljudi setite samo u tim prilikama. Da li vas je imalo sramota da nas ubeđujete u suprotno? Kako spavate dok pišetetakve laži?

  • Genesis

    20:12 // 20. 3. 2022.

    Naše stare grad Leskovac ne zaboravlja. Iako su stari, oni su nas čuvali, odgajali, bdeli nad nama. Ovo je praksa koja se ustalila i zahvaljujući gradonačelniku Cvetanoviću se svake godine sprovodi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: