Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 8. 12. 2017.

| Ekonomija

Pare Nišlija trošiće se i na ono što su sami predlagali na raspravi o budžetu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Danijela Spasović Uprava za finansije
Zahteve će ispunjavati u hodu; Foto: JV/V. M.

Da će neki od zahteva građana na javnoj raspravi o budžetu za 2018. godinu, biti usvojeni, rekla je sekretarka za niške finansije Danijela Spasović. Ona je kazala da je budžet dovoljno velikog obima, da se u hodu pare mogu usmeravati za ono što su Nišlije želele.

Među tim predlozima su bile olakšice za ratne veterane, jednokratna novčana pomoć za penzionere, što je predlog PUPS-a. Građani su tražili i formiranje klubova za odrasle i stare, a u anketi UPSS-a zahtevana su ulaganja u niška sela.

U toku 2018. godine ćemo gledati da ove stvari koje su predložene, a nisu predložene konkretno koji rashod da se povećava a koji smanjuje, a to su pravila u budžetskom planiranju. Predloge koje smo dobili, razmotrićemo sve u 2018. godini jer smatramo da je dovoljno širok obim, pa ćemo neke predloge prihvatiti - rekla je Spasovićeva.

O tome kako će da se troše pare, ipak bi, dodaje, trebalo da odlučuje Gradsko veće.

Podsetimo, predloženi budžet je oko 9,4 milijarde, što je za oko 6% manje u odnosu na 2017. Gradsko veće je usvojilo ovaj predlog, koji bi trebalo do 20. decembra da prođe i Skupštinu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je kazao da budžet za sledeću godinu stvara uslove da budući budu razvojni, a 2018. je za investicije planirano 1,6 milijardi.


Smanjeni transferi Gradskim opštinama

Opštine će, u odnosu na ovu, sledeće godine imati ukupno 30 miliona manje. Kako objašnjavaju iz Sekretarijata za finansije, direktan transfer biće smanjen za 70 miliona, ali će od taksi opštine dobiti 40 miliona više.

Ove godine će iz gradskog budžeta centralna niška Opština Medijana dobiti najmanje para - oko 19 miliona dinara.

Cilj je da se ojačaju manje razvijene opštine - kažu iz Sekretarijata za finansije.

Pantelej će dobiti najviše para - 34,7 miliona, dok će Paliluli otići 33,4 miliona dinara. Za Opštinu Crveni Krst predviđeno je skoro 25 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Hodač

    17:14 // 10. 12. 2017.

    Jedno kratko i vrlo jasno obaveštenje Nišlijama: ALI BABA u nagoveštaju (citat:„За то је потребно много улагања у транспорт, пре свега у железницу Београд-Будимпешта, завршетак коридора...„, наводи Матић и додаје „да постоје договори о директој линији између Хангџоа и града Ниша те се надам да ће Ниш о томе размислити”.)

  • prof dr CVETKO prvi

    14:58 // 10. 12. 2017.

    Nišlije kažu : 'Oće , 'oće ... ostalo znate !

  • Numancia

    06:36 // 9. 12. 2017.

    Kakav budzet-takva SEKRETARKA !
    Srecna Nova i jos gora godina!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: