Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 3. 7. 2018.

| Ekonomija

Pare od nagradne igre dobio niški Dom zdravlja, favorit predsednika Medijane

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Hronični pacijenti će moći da zatraže terapiju na više načina; foto: JV/Lj. J.

Zahvaljujući velikom broju koverata koje su građani slali za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, najveća niška opština dobila je 23.000 evra, a kako su saopštili organizatori, građani su odlučili da taj novac bude potrošen za nabavku ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, za koji je predsednik Opštine Nebojša Kocić ranije rekao da je “njihov favorit”.

Nišlije koje žive u Medijani glasale su za tri projekta koje je Opština predložila - kupovinu interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola, vozilo za Gerontološki centar, kao i za ultrazvuk za Dom zdravlja.

Još tokom glasanja za ove predloge, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić, komentarišući to što je predloženo da se Gerontološkom centru kupi novo vozilo, iako su krajem 2016. godine kupili skupocenu “škodu” od 35.000 evra, koju su ustupili Ministarstvu za rad, rekao je da je zapravo niški Dom zdravlja "njegov favorit".

Pošto nisam bio direktno uključen u taj deo, ja sam bio za onaj deo za Dom zdravlja da se pomogne. Naš favorit je Dom zdravlja, ali je po pravilu moralo još 2 predloga, a jedan od njih je Gerontološki centar - rekao je tada Kocić.

Kako je saopšteno na sajtu “Uzmi račun i pobedi”, pobednički projekat Medijane je upravo ultrazvučni aparat za Dom zdravlja, koji je od 331 glasa, osvojio 227.

Svega 69 stanovnika ove gradske opštine u Nišu opredelilo se za nabavku interaktivnih-displej tabli za 11 osnovnih škola u opštini. Sa 35 glasova na trećem mestu našao se projekat čija bi realizacija korisnicima Gerontološkog centra u Nišu obezbedila novo prevozno sredstvo - piše na sajtu.

Inače, kao obrazloženje da je Domu zdravlja u Nišu potreban novi aparat piše da ova ustanova trenutno radi sa aparatima čiji su softveri i sonde zastareli. Prosečna starost aparata je 10 godina i dosad je snimljeno više od 50.000 pacijenata, kako navode, što premašuje njihove tehničke mogućnosti.

Na raspolaganju imaju samo 3 ultrazvučna aparata, od kojih jedan ne radi, a druga dva se često kvare.

Iz tog razloga se korisnici upućuju kući, naknadno se zakazuju pregledi ili se šalju u Klinički centar Niš. Takve situacije dovode do nezadovoljstva korisnika, povećava njihove troškove, dovodi do napredovanja bolesti zbog neblagovremeno uspostavljene dijagnoze i pravovremene primene terapije - navode na sajtu.

Kažu da će nabavka i korišćenje novog aparata omogućiti blagovremenu i preciznu dijagnozu zdravlja pacijenata, a to bi trebalo da podigne nivo efikasnog lečenja.

Još nije poznato kada bi aparat mogao da počne da se koristi u Domu zdravlja, a kako je saopšteno na sajtu, nagrade su juče uručene predstavnicima opština.

Podsetimo, na takmičenju čiji je cilj borba protiv sive ekonomije, Opština Medijana je ove godine osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština, iz koje je poslato 219.338 koverata sa računima, a građani su imali 2 nedelje da glasaju na šta će 23.000 evra biti potrošeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paliLULAc

    04:44 // 4. 7. 2018.

    Ceo Nis je slao pisma iz glavne poste u Vozdovoj! P.S. ostale niske opstine (bez Medijane!) NEMAJU ni trotoare... Razvijajmo samo Medijanu!

  • Mara

    14:55 // 3. 7. 2018.

    Tako je da doktor radilo Marino još bolje gleda na ulzrazvuku:))))

    • Aperkat

      19:15 // 3. 7. 2018.

      Ispeci pa reci!

  • xyz

    12:42 // 3. 7. 2018.

    Ce padne nova skoda, a?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: