Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 5. 9. 2023.

| Ekonomija

"Parking servis" i "Mediana" parama Nišlija platili više od 15 miliona za reklamiranje na "Belamiju"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
belle amie belami
Za tri godine 15 miliona platili "Belamiju"; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Niška javno komunalna preduzeća "Parking servis" i "Mediana" za tri godine platili su parama građana više od 15 miliona dinara za reklamiranje na Radio-televiziji "Belami", pokazuju podaci sa Portala javnih nabavki. Ta televizija, inače omiljena kada se dodeljuje novac na gradskim konkursima za sufinansiranje medija, dobija već tri godine na tenderima ta dva preduzeća za “produkciju informativnog filma”, a nedavno je dobila i skoro 297.000 dinara od Mediane za snimanje filma od 22 minuta o tome što rade svoj posao i saniraju štetu od nevremena.

Kratke snimke koji promovišu rad Parking servisa i Mediane građani već godinama mogu gledati na Belamiju, televiziji vlasnika Vidosava Vitka Radomirovića. Međutim, za poslednje tri godine ta dva preduzeća dala su Belamiju 15.280.320 dinara, prema Odlukama o dodeli ugovora sa Portala javnih nabavki.

Parking servis i Mediana raspisivali su tendere i sve tri godine birali Belami. Ove godine Mediana je tražila izradu i emitovanje reportaža o aktivnostima tog preduzeća pod nazivom “Cirkularna ekonomija”, kao i da to bude emitovano u HD tehnologiji.

Zahtevi Parking servisa bili su da se prikažu parametri rasta i razvoja, novine i aktivnosti preduzeća, da to bude u HD rezoluciji, da snimaju dva kamermana, dva ton majstora i jedan realizator.

Prezentovanje preduzeća predstavlja zakup vremena na televiziji sa najmanje regionalnom pokrivenošću emitovanja signala preko predajnika iz etra (broadcast) u Niškom regionu za predstavljanje novina u poslovanju preduzeća, novih usluga za korisnike, planiranih investicija itd, koje će biti prezentovane u periodu od 8 do 10 sati i od 16 do 22 sata - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Vrednost ugovora JKP Parking servisa sa Belamijem ove godine je 2.392.800 dinara sa PDV-om, dok je vrednost ugovora JKP Mediane sa tom televizijom 3.000.000 dinara sa PDV-om.

Za 2022. Parking servis je dao 2.397.120 dinara sa PDV-om, a Mediana 3.000.000 dinara sa PDV-om, dok je reklamiranje na Belamiju 2021. Parking servis koštalo 1.490.400 dinara sa PDV-om, a Medianu, tradicionalno, 3.000.000 sa PDV-om. Sve tri godine RTV Belami bio je jedini ponuđač.

Iz JKP Mediana odlučili su jula ove godine i da naruče film od 22 minuta na Belamiju i da to novcem građana plate 297.000 dinara, iako su sadržaj promotivnog filma bile aktivnosti tog preduzeća za koje je ono svakako zaduženo.

Podsetimo, od 69,5 miliona dinara, koliko je ove godine izdvojeno za medijske projekte u Nišu, više od 70% novca iz gradskog budžeta dobili su prorežimski mediji. RTV Belami Vidosava Vitka Radomirovića za dva projekta dobio je 21,7 miliona, a njegove Narodne novine 12 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    09:18 // 6. 9. 2023.

    Medijana je mogla da kupi neki kamion normalan za te pare.
    Parkink servis ( drumski razbojnici) nemaju šta da reklamiraju jer njihova vozila su reklama.

  • to je samo

    09:09 // 6. 9. 2023.

    anuitet

  • Komsija

    14:28 // 5. 9. 2023.

    Jel zna neko gde je nestao bivsi V.D. direktora Parking servisa Marko Jankovic, koji je za svog cetvorogodisnjeg mandata "stekao" vise nekretnina?! Dva stana u Nisu i jedan u centru Bga u Knez Mihajlovoj!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: