Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:19, 3. 7. 2018.

| Ekonomija

"Parking servis" kupuje boje za puteve - ovog puta bez plave i crvene

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
parking servis
Da li se Niš smanjio ili su prošle godine "malo" preterali sa naručivanjem?; foto: S. M.

Nakon pisanja Južnih vesti da je Parking servis prošle godine na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara, između ostalog, kupio i crvenu i plavu boje za puteve, iako se one ne koriste za signalizaciju u Nišu, na ovogodišnjem tenderu za farbe su odustali od ovih boja. Takođe, ove godine, niško parking preduzeće planira da za belu i žutu farbu, razređivač i prskanu plastiku za puteve, potroši skoro 17 miliona dinara manje u odnosu na prethodnu godinu.

U odnosu na 2016. godinu kada su za boje i razređivače za niške ulice građani platili oko 12 miliona dinara bez PDV i 2017. kada je sve to koštalo više od 20 miliona, ove godine Parking servis je, prema planu javnih nabavki, spreman da plati 3,3 miliona dinara bez PDV. Samim tim, Parking servis planira da naruči daleko manje farbe nego što je to činio u prethodnom periodu, a ne planiraju kupovinu plave i crvene.

boje Deo konkursne dokumentacije javne nabavke za boje kojima će se niške ulice farbati 2019. godinePrimera radi, za razliku od prošle godine, kada su u ovom javnom preduzeću "ocenili" da će za obeležavanje niških puteva biti potrebno 30 tona bele farbe, a 2016. čak 50 tona, ove godine naručuju tek 14 tona ove nijanse. Pored toga, prošle godine je naručeno i 15 tona žute boje i čak 28 tona perla refleksita, za odsjaj traka na ulicama, dok je na ovogodišnjem tenderu predviđeno da će se u 2019. potrošiti tek 1,5 tone žute i samo 1 tona refleksita.

U Parking servisu su novinarima Južnih vesti na zvaničan zahtev za pristup informacijama odgovorili da nemaju podatak koliko im je farbe ostalo od prošle godine, pa se samim tim dovodi u pitanje kako su u ovom javnom preduzeću procenili koliko im je farbe potrebno za ovu godinu.

Ipak, u preduzeću kažu da je procena rađena na osnovu "dinamike radova, realizovanih i projektovanih aktivnosti u narednom periodu".

Služba signalizacije, javnog osvetljenja i održavanja je na osnovu dinamike radova, realizovanih i projektovanih aktivnosti u narednom periodu, sačinila specifikaciju dobara na osnovu koje je pokrenut postupak javne nabavke boja i lakova - rekli su u Parking servisu.

Podsetimo, uprkos tome što je posebnim Pravilnikom propisano da se ulice obeležavaju isključivo belom i žutom bojom, što je potvrdio i direktor niške Direkcije za izgradnju, Parking servis Niš je 2017. godine na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara, pored tih, kupio i 5 tona plave i 3 tone crvene farbe za puteve.

U Parking servisu nisu objasnili na kojim ulicama su koristili sporne farbe, niti imaju dokumentovano koliko je ostalo neiskorišćeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO Prvi

    20:27 // 3. 7. 2018.

    Izgleda da plava i crvena nisu više u modu tj. u modi !

  • Tivat

    19:19 // 3. 7. 2018.

    Ima li Drzava neko priznanje za najbahatiju firmu Srbije?

  • Naissus

    18:38 // 3. 7. 2018.

    "prošle godine je naručeno i 15 tona žute boje i čak 28 tona perla refleksita, za odsjaj traka na ulicama, dok je na ovogodišnjem tenderu predviđeno da će se u 2019. potrošiti tek 1,5 tone žute i samo 1 tona refleksita"

    Pa normalno kad su od puteva ostale samo rupe i krateri. Nema materijala za farbanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: