Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 3. 9. 2014.

| Ekonomija

“Parking servis” pola profita dao Gradu, Vodovod ništa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking-znak1.jpg
"Parking servis" podelio zaradu sa gradom

Dva niška preduzeća koja su prikazala dobit na kraju 2013. godine donela su odluke o njenoj raspodeli. "Parking servis" je polovinu dao Gradu, dok je Vodovod odlučio da nadoknadi deo dugova.

Od 7,5 miliona dinara, koliko je kao dobit u završnom računu za 2013. godinu prikazao "Parking servis", Nadzorni odbor tog preduzeća je odlučio da 3,75 miliona uplati na poseban gradski račun, a isto toliko je ostavljeno za uvećanje kapitala preduzeća.

Kako je pojasnio većnik zadužen za privredu Mihajlo Zdravković, to neće biti jedina pomoć budžetu grada od strane ovog preduzeća.

- “Parking servis” će platiti i izradu studije stacionarnog saobraćaja i uštedeti Gradu 5 miliona dinara, za šta smo mi već isplanirali novac u gradskom budžetu, a koji sada može da bude utrošen za nešto drugo - pojasnio je Zdravković.

Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić krajem aprila, kada su usvojeni izveštaji o radu preduzeća u 2013. godini, rekao da će nadzorne odbore koji se ne odluče da dobit uplate Gradu smenjivati, JKP “Naisus” je sav profit zardržao za sebe.

U završnom računu, kako je pojasnio načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković, Vodovod je prikazao dobit od 26,6 miliona dinara.

Međutim, zbog dugovanja od skoro 284 miliona taj novac je opredeljen pokrivanje gubitaka iz ranijih godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    10:33 // 8. 9. 2014.

    A drumski razbojnici što kradu kola po ulicama pa posle uzimaju danak oko 100 eura. Bar 5 % je doživelo predinfraktno stanje kad ne nadje svoja kola. Pravo u hitnu pomoć po uverenje i tužite ih.

  • slobodan

    12:35 // 5. 9. 2014.

    Nacrtaš 2 linije i prodaješ ih 100 din na sat... a koliko ono rekoste da je dobit?

  • Prof Arandjelović

    18:29 // 4. 9. 2014.

    "Parking servis" je niški biser, ali njima je lako kad za direktora imaju doktora nauka - jes da je bugarski, ali radimo na nostrifikaciji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: