Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 24. 6. 2019.

| Ekonomija

Parlić: Sredinom jula turistički autobus na ulicama Niša

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
turisticki bus
Kaže da je sada izvesno da bus stiže u Niš; ilustracija; foto: Flickr

Nakon brojnih propalih najava da će turisti i u Nišu znamenitosti moći da gledaju iz autobusa sa otvorenim krovom, direktor Turističke organizacije Uroš Parlić tvrdi da će se to konačno i desiti. Već, kako kaže, od 15. jula.

Za Parlića je izvesno da će ove letnje sezone turisti znamenitosti u gradu moći da gledaju iz turističkog autobusa, a karta bi trebalo da košta 400 dinara.

Iako je najavio da će to biti za manje od mesec dana, Parlić kaže da sporazum još nije potpisan i da su pregovori sa BS Tours još u toku.

Još tehnički nije potpisan sporazum, moramo da vidimo šta moramo da im garantujemo da bi prebacili jedan autobus u Niš i onda će početi. Ovo će biti eksperimentalno na 5 meseci, da krenu u sezoni ovde. Malo su skeptični zbog nivoa posla koji mogu u Nišu da uhvate. To je samo razlog i da vidimo koliko će Turistička organizacija Niš garantovati iznos da bi imali taj broj rotacija u toku dana - priča Parlić.

Model koji postoji u Beogradu je da za svaku sezonu Turistička organizacija grada operateru plaća 150.000 dinara, kaže Parlić, ali nije mogao da precizira da li će isto biti i u Nišu.

Tek kada završe pregovore i potpišu ugovor znaće se i koliko će Niš koštati turistički autobus. Planirano je da ima 6 polazaka dnevno, ali je i to zasad neizvesno.

Biće eksperimentalna ova letnja sezona i oni će videti da li im se isplati ili ćemo videti koliko mi možemo tome da doprinesemo, da krene biznis. Za svaki novi biznis sigurno je potrebna neka subvencija - dodaje Parlić.

Turistima i zainteresovanim građanima na raspolaganju će biti 8 lokacija. Najavljeno je da će ruta prolaziti kroz centar grada - pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.

Podsetimo, brojne Parlićeve dosadašnje najave da će se ovakav autobus konačno naći na ulicama Niša su propale, kao i ideja da građane nabavka neće koštati ni dinar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    11:45 // 25. 6. 2019.

    Šta da vide...
    Jel će to opet "negovo visočanstvo i najveći sin naroda Srpskog" AV (ime ne mogu da mu pomenem) u posetu gradu, pa da marvu gleda sa visine??????

  • Cobi

    09:46 // 25. 6. 2019.

    Nekoliko pitanja za g-dina obećavajućeg:
    1.kada je Grad doneo Odluku da se nabavi ovakav autobus?
    2.Kada je Grad raspisao tender za nabavku autobusa? i gde je to objavljeno?
    3.Jel u pitanju nov ili polovan,na dizel ili na gas?
    4.Ako je iz privatne firme(verujem da jeste,lakše se ugraditi),na osnovu kojeg i čijeg akta je određena baš ta firma?
    5.Da li su uključeni u priču poznati niški tenderaši?

  • Gospodja Melesh

    20:03 // 24. 6. 2019.

    Niška tvrdjava i autobus da ih čeka dok pazare na buvljak... Obavezan deo atrakcije šoping tura na auto pijac subotom sabajle...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: