Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 31. 7. 2015.

| Ekonomija

Perišić: Biću deo ekipe koja će vratiti novac

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic
Perišić hoće da vrati novac, ali ne sam; foto: JV arhiva

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da se “funkcionerski dodatak” isplaćuje od 2008. i da bi novac trebalo da vrate svi koji su ga na osnovu ovog dodatka uzimali, a on je, kako kaže, spreman da bude "deo te ekipe".

Prvi čovek Niša kaže da je konsultovao Državnu revizorski instituciju (DRI) i da je dobio informacije da nije obavezan da vrati novac koji je prethodne 3 godine uzimao na ime “funkcionerskog dodatka” za koji je nedavno upravni inspektor zaključio da je nazkonit.

Ipak, nakon poziva Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) na vraćanje novca kao moralni čin, Perišić kaže da je spreman to da uradi, ali da neće sam.

To je odluka skupštinskog tela i ja je nisam donosio. Pitanje vraćanja para mora da se postavi svima koji su od 2008. godine primali dodatke. Kompletan saziv prošle vlasti, plus oni koji su još 6 meseci nakon isteka mandata primali to. Nemam ništa protiv da budem deo te ekipe koja će vratiti novac - kaže Perišić.

Kako je novinarima “Južnih vesti” objašnjeno u Odboru za administrativna pitanja, “funkcionerski dodatak”, iako je bio predviđen Pravilnikom o platama, nije isplaćivan po automatizmu, već su funkcioneri morali zahtevom za isplatu da se obrate Odboru.

Međutim, gradonačelnik Perišić kaže da se “ne seća” da je nekada takav zahtev i uputio.

Ja ne znam da sam ikada tražio za sebe tako nešto. Zaista se ne sećam da sam potpisao akt da tražim za sebe 30 % veću platu. To je nespojivo sa onim što sam u životu radio - kaže Perišić.

Podsetimo, upravni inspektor utvrdio je da je isplaćivanje uvećanja od 30 % preko plate, koje su godinama primali brojni niški funkcioneri, nezakonito, a LAF je aktuelne funkcionere pozvao da vrate novac.

I dok “Niška priča” traži ostavku načelnika Uprave za finansije Miljana Stevanovića, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da je odluka Odbora za administrativna pitanja i Skupštine Grada da usvoje naloge inspektora politička.

Jedini funkcioner koji je, do sada, vratio novac u gradsku kasu je predsednik Korisničkog saveta niške Skupštine i odbornik "Niške priče" Miloš Grozdanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srdjanf

    12:38 // 2. 8. 2015.

    pa gradonacelnice povuci nogu...budi prvi koji ce da vrati...ostali ce mozda slediti tvoj primer...

  • krojf

    17:23 // 1. 8. 2015.

    Epa bravo,grande gradonaćelniče,a što ne budeš deo ekipe koja od jula pa ko zna do kada prima minimalac od 25000,u gradskom javnom preduzeću,,Gorica". Jel ti gore obrazi! Šta si radio 4 godine?Ti ne znaš ko si,ti ne znaš gde si...

    • Инкогнито Ја

      02:41 // 2. 8. 2015.

      А што ти не будеш део екипе која за мање паре пере чаше по кафићима без радног стажа, одмора и било каквих привилегија које ви на државним јаслима имате? При том та деца у џепу држе диплому (рецимо) медицинског факултета. И настоје да преживе док некако положе тај немачки Б2. Објасни по ком си критеријуму ушао у фирму?
      Уз пут-ИНО комшија позвао Горицу а ваши радници га убедили приватно да му...

  • Miloš

    19:19 // 31. 7. 2015.

    Napadate čoveka bez razloga, jedini najlepši, najstručniji i najpametniji gradonačelnik do sada. Iskrena podrška najboljem gradonačelniku. Fabulous!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: