Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 28. 3. 2013.

| Ekonomija

Perišić: uskoro deblokada računa Direkcije

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Zoran Perišić

Grad Niš pokrio je više od 80 miliona dinara duga niške Direkcije za izgradnju, a danas bi trebalo da bude isplaćen i ostatak, tvrdi gradonačelnik Zoran Perišić.

Trenutni iznos blokade Direkcije je nešto manji od 7 miliona dinara, dok je juče on iznosio neverovatnih 87 miliona.

Gradonačelnik kaže da je odlučio da pozajmi novac iz takozvane "Kratkoročne rezerve trezora", a da na taj novac nema kamate.

- To mi radimo stalno, ali nismo nikad radili na ovoliku sumu. To uradimo na 5 miliona, na 10... međutim, sad sam morao da povučem veći iznos. Direkcija je blokirana i morao sam da reagujem - kaže Perišić.

Perišić kaže da je reč "iznuđenom" potezu, jer je bilo ugroženo funkcionisanje čitavog grada.

- Preko računa Direkcije funkcioniše mnogo toga u gradu. Funkcioniše plaćanje Naisusu, Gorici, Medijani, plate Zavoda za urbanizam,.. blokiran račun Direkcije Niš

Prvi čovek Grada dodaje da je održao sastanak sa svim firmama kojima Direkcija za izgradnju grada duguje novac i dao obećanje da će do maja, kreditom za tekuću likvidnost, sve biti isplaćeno.

- Ali, takođe sam rekao da ćemo zaustaviti sve nove radove, sve nove poslove, dok se ne plate dugovi. Nema para, a samo nam stižu novi računi. Dakle, radiće se ono što mora da se uradi, krpiće se rupe, reševati problemi sa vodovodom, kanalizacijom..

Podsetimo, račun Direkcije za izgradnju Niša poslednji put je blokiran 13. marta, a od početka godine, sa kratkim prekidima, bio je blokiran skoro 2 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cale

    09:47 // 31. 3. 2013.

    Perisic se ponasa kao Sulejman velicanstveni,smenjuje kadrira u zdravstvu i proci na sledecim izborima lose,ispljuvace ga narod.

  • Neko od nezadovoljnih

    16:35 // 29. 3. 2013.

    Koliko je poznato Direkcija je cesto u blokadi ALI REDOVNO PRIMAJU PLATE! Moze li gospodin gradonacelnik takodje da pozajmi novac pa da se i ostalima u ovom gradu isplate plate od vise meseci?

  • patar

    22:10 // 28. 3. 2013.

    Da, Banana ce da trosi, da kobajagi asfaltira da bi naivni poverovali da je URS prava opcija, a Perisic ce da pozamljuje iz "kratkorocne rezerve trezora" kako rece da pokriva dugove. Pa tako je Banana "radio"" i Simonovica, pa mu okrenuo ledja kad je doslo vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: