Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 14. 7. 2016.

| Ekonomija

Peronske karte na autobuskoj poskupele, Nišlije nezadovoljne

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobuska
Nove cene peronskih karata; foto: wikimedia/ CrniBombarder!!!

Ulazak na peron autobuske stanice u Nišu, bez da igde putujete, odnedavno košta 300 dinara. 160 dinara je cena za putnike koji se ne voze autobusima “Niš ekspresa”, a cena peronske karte za putovanje niškim prevoznikom zavisi od kilometraže. 

Umesto dosadašnjih 100 dinara kolika je bila cena peronske karte u Nišu, sada su na snazi različite cene za različite vrste usluga, koje su neprijatno iznenadile Nišlije. 

Ovo je sramota! Hteo sam da sačekam suprugu pre neki dan koja je nosila teške torbe, ali kada su mi na stanici rekli da za to treba da platim 300 dinara, hteo sam da padnem u nesvest od šoka! Ko im daje za pravo da toliko napumpaju cene ni za šta? Koju uslugu mi time plaćamo? - pita se jedan revoltirani građanin. 

Međutim, u "Niš ekspresu" nisu želeli da odgovore na osnovu čega je povećana cena staničnih usluga. Objasnili su samo da je novi cenovnik na snazi od 27. juna. 

Stanična usluga za putnike koji koriste usluge drugih prevoznika, odnosno overa karata drugih prevoznika iznosi 160 dinara, dok cena stanične usluge za korisnike “Niš ekspresa” zavisi od kilometraže, pa je tako za relaciju preko 300 km cena stanične usluge 100 dinara - stoji u odgovoru ovog preduzeća.

Ipak, u svom odgovoru “Niš ekspres” nije spomenuo i da je poskupela karta za one koji bi na peronu da sačekaju ili isprate nekog, a ne planiraju da putuju. Da je cena povećana, novinari su saznali tek na šalteru Glavne autobuske stanice. 

Ukoliko želite samo da uđete na peron cena peronske karte je 300 dinara - potvrđeno je na šalteru.


Stanica za sve putnike

Prema podacima iz katastra, zemljište na kojem se nalazi Glavna autobuska stanica u Nišu je u javnoj svojini i u vlasništvu države i Grada Niša, a najveći deo je dat na korišćenje “Niš ekspresu”, dok je sama stanična zgrada vlasništvo ovog preduzeća.

To je jedina autobuska stanica u Nišu koja je osposobljena za prijem velikog broja autobusa i ka njoj su usmereni manje-više svi putnici koji dolaze ili odlaze iz Niša.

I dok Beograd ima svoju Glavnu autobusku stanicu koju koriste svi prevoznici i cene na njoj određuje gradsko rukovodstvo, Niš je svoju dao jednom preduzeću, ali po svemu sudeći ne utiče i na formiranje cena staničnih usluga.


Odbili da dostave cenovnik

Novinari “Južnih vesti” zatražili su od “Niš ekspresa” cenovnik peronskih karata, ali su u ovom preduzeću odbili da ga dostave, tvrdeći da je istaknut na Glavnoj autobuskoj stanici.

Međutim, ni u jednom delu stanice nije moguće pronaći cenovnik peronskih karata. Jedino je objavljen red vožnje “Niš ekspresovih” autobusa.

Cenovnika nema ni na zvaničnom sajtu “Niš ekspresa”, a informacije se dobijaju na šalteru ili putem “kol centra”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    07:59 // 22. 9. 2017.

    Za 300 dinara imate veliku kolicinu drskosti obicnih salterusa, ali, kupite kartu do Donje Vrezine po ceni od 75 din.i udjete kao gospoda.

  • Slobodan Vuckovic

    03:25 // 1. 8. 2016.

    Cena peronske karte od 300 din je cist bezobrazluk.

    - Prvi primer lose usluge je to sto nemate informacije o dolascima autobusa na stanicu sem onih koji su Vasi.
    - Obezbedjenje je nepostojece,
    - Da bi cuo informacije o dolasku i polasku vozila preko razglasa je potrebno imati super sluh
    - Cak i kada covek pridje na metar od zvucnika ne bi li nesto cuo cuje bezvoljnu osobu ili osobe koje daju

  • Goca

    18:36 // 17. 7. 2016.

    Mogu oni i 1000din da stave, pitanje je ko ce se voziti sa njima. Sto se mene tice, od danas placam taxi od stana do zeleznicke, pa lepo vozom idem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: