Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 19. 12. 2012.

| Ekonomija

Piksi dovodi Tojotu u Srbiju?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Večernje novosti
piksi.jpg
Dragan Stojković Piksi, arhivska fotografija; foto: wikipedia

Ima šanse da Japanci grade fabriku u našoj zemlji, rekao je Dragan Stojković Piksi Večernjim novostima.

Proslavljeni fudbaler je nedavno razgovarao sa vlasnikom japanske Tojote Šoićirom Tojodom i nakon tročasovnog sastanka utisci su pozitivni.

-  Iskreno se nadam da će se napraviti „most" između Japana i Srbije i da bi i u našoj zemlji mogla da nikne fabrika „Tojote" - rekao je Piksi za „Novosti".

Piksi kaže da je ideja za razgovor sa Tojodom potekla nakon susreta sa srpskim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem koji je nedavno bio u Japanu na sednici MMF-a.

Nekadašnji fudbaler niškog Radničkog kaže da je predsednik japanskog automobilskog giganta bio iznenađen, ali i obradovan idejom da postoji volja srpskih vlasti za Tojotin dolazak na Balkan.

- Naravno, ništa nije odmah obećao, ali je bilo dovoljno i to što je rekao da će razmisliti o toj ideji. Dobro sam upoznao Japance, a pogotovo Šoićira Tojodu. Kada on kaže da će razmisliti, znači da već u glavi ima nekoliko rešenja - rekao je Stojković.

Ono što bi trebalo da usledi nakon Nove godine je sastanak srpske delegacije, sa predstavnicima Tojote. Piksi veruje da to može da se desi početkom ili sredinom 2013. godine.

Stojković nije precizirao da li ima ideja da Tojota dođe na jug Srbije, ali je naglasio da je za početak najvažnije da se japanski automobilski gigant nastani u našoj zemlji.

Inače, Dragan Stojković Piksi je trenutno trener japanskog Fudbalskog kluba Nagoja, a nedavno je produžio ugovor na još godinu dana.

O njegovoj popularnosti u Zemlji izlazećeg sunca dovoljno govori podatak da jedan stadion nosi njegovo ime.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мераклије

    14:28 // 26. 12. 2012.

    Ако бар имало волиш Ниш и Раднички , доведи их у Ниш , и да они буду спонзори Радничком , КК Константином , РК Радничком пошто неспособни градоначелник неће да доведе спонзора.

  • Djoka Paracinac

    22:13 // 20. 12. 2012.

    Evo ga jos jedan koji misli da je sve za jelo sto leti ....
    Piksi pazi da ti oci ne pobraone od preteranog konzumiranja "hrane"...

    • Aca

      18:22 // 21. 12. 2012.

      @Djoka Paracinac

      Koji si ti primitivac...!

  • Strahinja

    03:31 // 20. 12. 2012.

    Podrzavam ideju da se Tojota nastani u Nisu. Mada ni ovde ne zavisi sve od Piksija... On je trenutno ovde kao "marioneta" koja ce biti veza sa vlasnikom Tojote.

    Mada, nasa vlast u Nisu je teska za neke stvari, pogotovu kada se radi o tome koliko ce oni dobiti od svega toga. Iskreno, ne bi me cudilo da na kraju fabrika ode u Bg ili Indjiju... Ovo govorim zato sto se to desilo sa fabrikom Bosch koja je trebala biti otvorena u Nisu, ali nastao je haos oko novca za tadasnju vlast u Nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: