Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 23. 2. 2021.

| Ekonomija

Pirot dobija zgradu Sajma, letnju pozornicu i nove zgrade mesnih zajednica

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Pirot
Brojni planovi, realizacija nepoznata; foto: JV-Lj. F.

Izgradnja letne pozornice u dvorištu Arhiva, rekonstrukcija objekta koji će se ubuduće koristiti za održavanje sajmova, koncerata i drugih većih skupova, adaptacija potkrovlja zgrade Suda, uređenje trotoara i dvorišta zgrada u nekoliko ulica, projekti su Gradske uprave Pirot koji su povereni Javnom preduzeću za planiranje i izgradnju na izradu, a čija realizacija je planirana u budućnosti.

Ovo preduzeće je već krenulo sa izradom projekata, a za te potrebe raspisali su i tender za podizvođače, za one delove projekata za koje nemaju licence ili kadrove.

Kako kaže direktor preduzeća Slaviša Svilarov, završen je tender za izradu projekata elektroenergetskih, mašinskih i telekomunikacionih i signalnih instalacija, projekata saobraćajne signalizacije, zaštite od požara, energetske efikasnosti i proračun akustike prostora.

Radimo na više projekata. Nemamo sve licence i kadrove za sve delove projekta, pa za neke tražimo saradnike. Sa njima zajedno radimo projekte koje smo ugovorili sa Gradom - kaže Svilarov.

Tender je podeljen u 7 delova, pa je više firmi učestvovalo i na kraju dobilo poslove vrednosti oko 1,5 miliona dinara bez PDV-a.

Jedan od najzanimljivijih projekata je rekonstrukcija postojeće zgrade zatvorene pijace pored supermarketa Maxi, u kojoj je trenutno smešten kineski trgovački centar. Pirot nema zgradu Sajma, pa se za potrebe više sajmova, ali i koncerata, konferencija i drugih skupova, koristi Sportska hala "Kej". arhiv pirot Letnja pozornica u dvorištu Arhiva; foto: Lj. F.

To je postojeća zgrada komunalne delatnosti, ona se pretvara u sajamski prostor. Radimo projekat, kad će biti njegova realizacija to se još ne zna - kaže direktor.

Pirot planira i izgradnju letnje pozornice u dvorištu Istorijskog arhiva, u planu je i uređenje dvorišta oko zgrada u Ulici Omladinskih brigada, kao i adaptacija potkrovlja u zgradi Suda koji će biti pretvoren u kancelarijski prostor.

Predviđena je rekonstrukcija i izgradnja nekoliko zgrada mesnih zajednica.

Kancelarija Mesne zajednice će se koristiti za njihove potrebe. U Gljilanu se ruši i gradi nova, u Staničenju se radi nadogradnja, a u Sukovu rekonstrukcija. Imamo više od 10 spremnih projekata za trotoare koji čekaju na realizaciju, ove godine spremamo projekte za uređenje trotoara u 4 ulice - objašnjava Svilarov.

Uređenje trotoara radiće se u ulicama Dositejeva i Trg slobode, u Ulici Treći puk i uređenje trotoara i parkinga u Slavonskoj ulici, a prema projektima, radiće se i elektroenergetske instalacije za Knjaževački put i deo Bogojavljenske ulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: