Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 1. 11. 2022.

| Ekonomija

Pirot dobija zgradu Sajma, većinski se finansira novcem Evropske unije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
rekonstrukcija
Rekonstrukcija za 120 dana; foto: Grad Pirot

Rekonstrukcijom postojeće zgrade komunalne delatnosti, u kojoj je do sada bio smešten kineski trgovački centar, Pirot će dobiti zgradu Sajma. Vrednost projekta je skoro 30 miliona dinara i dobrim se delom finansira novcem iz Evropske unije, pa je šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetio Pirot.

Za potrebe više sajmova, ali i koncerata, konferencija i drugih skupova, Piroćanci su do sada najčešće koristili sportsku halu "Kej", ali ubuduće neće biti tako jer će se za takve aktivnosti dobiti poseban prostor.

Pored supermarketa Maxi, u objektu koji je bio zamišljen kao zelena pijaca, a gde je do skora bio trgovinska radnja, Evropska unija uložiće oko 170.000 evra.

Bertolini je prilikom posete Pirotu obišao i početak radova na rekonstrukciji te zgrade i podsetio da je za prethodnih 15 godina u tom gradu realizovano 25 projekata u partnerstvu sa Evropskom unijom. bertolini Bertolini posetio Pirot; foto: Grad Pirot

Pirot vidim kao živu lokalnu samoupravu koja se bori za novac poreskih obveznika Evropske unije i troši taj novac na dobre stvari. Ovo je samo jedan od niza projekata, građani i Gradska uprava su izrazili želju da se ovaj prostor renovira da bi se u njemu održavali sajmovi i drugi kulturni događaji - rekao je Bertolini.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da se nada i daljoj uspešnoj saradnji sa Evropskom unijom i da Grad Pirot snažno računa na prekogranične projekte i druge fondove EU jer, osim lokalnog budžeta, žele da i novac iz EU upotrebe na najbolji mogući način.

Pirot će dobiti jedan lep sajamski prostor, gde će biti multifunkcionalni objekat, možda ćemo ga koristiti i za neke manje koncerte, neke edukativne stvari, pokušaćemo da ovde organizujemo spektar događaja - rekao je Vasić.

Vrednost radova je oko 29,4 miliona dinara, izvođač je niški SIB Invest, a rok za završetak radova 120 dana.

Bertolini je, pored početka radova na rekonstrukciji buduće zgrade Sajma, obišao i druga mesta koja su na neki način finansirana novcem iz EU - tvrđavu Momčilov grad koja je rekonstruisana novcem iz EU fondova, Regionalnu deponiju, kao i pogon za proizvodnju pirotske peglane kobasice “Degustacioni centar Boemska potkovica”, koji je dobio donaciju EU za opremanje proizvodnog pogona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    09:12 // 2. 11. 2022.

    Zla EU radi i gradi po srbiji, a od brace rusa - mozaik za crkvu!!

    • Picopevac

      10:19 // 3. 11. 2022.

      EU gradi,sns se ugradi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: