Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 18. 7. 2019.

| Ekonomija

“Pirot živnuo, a istočni krak Koridora 10 će tek doneti mnogo građanima”

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radove na auto-putu posetila i direktorka Evropske investicione banke
Radove na auto-putu posetila i direktorka Evropske investicione banke; foto: Lj. F.

Auto-put će doneti bolji kvalitet života za svakog građanina u Pirotskom okrugu, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, a njegovi efekti, iako deonica od Niša do granice sa Bugarskom još uvek nije puštena u saobraćaj, već se vide u Pirotu i ostalim opštinama okruga.

Ona kaže da pozitivni efekti počinju onog trenutka kada se najavljuje izgradnja auto-puta i kada investitori počinju dugoročno da razmišljaju, a završetak izgradnje donosi najviše svim građanima.

Koliko se ljudi zaposli kada krene gradnja? A kada se završi, tu je lakše povezivanje, tu su tranzitni prihodi, nove investicije i nova radna mesta - kaže Mihajlovićeva.

Ona je navela primer Pirota, kao centra okruga, koji je po njenim rečima “živnuo od kako se krenulo sa gradnjom istočnog kraka”.

Sam Pirot, ali i ostale opštine izgledaju potpuno drugačije poslednjih godina. Vidi se po velikim investicijama ili po Slobodnoj zoni. Koridor će svakom građaninu u ovom okrugu doneti novi kvalitet života, kada imamo auto-put sve je drugo mnogo jednostavnije - kaže Mihajlovićeva.

Najveći deo radova na istočnom kraku finansiran je kreditom Evropske investicione banke od 265 miliona evra, a regionalna direktorka ove banke Dubravka Negre kaže da je u pitanju veoma povoljan kredit. Još uvek se sređuju 2 kosine Još uvek se sređuju 2 kosine; foto: Lj. F.

Mi finansiramo radove na 52 km auto-puta. To je najpovoljniji kredit, rok otplate je 30 godina, a kamata je 1,6%. Novac smo isplaćivali kako su napredovali radovi, a poslednja tranša je bila krajem prošle godine - kaže Negre.

Ona je dodala da je banka upoznata sa svim problemima koji su se dešavali, ali koji se i dalje dešavaju u izgradnji.

Znali smo da je teren težak, znamo da je bilo problema, ali smo imali poverenja u naše partnere, pre svega u preduzeće Koridori Srbije. Bitno je da izvučemo svi pouke, a to znanje će ostati u Koridorima koje će moći da koriste u narednim projektima - kaže Negre.

Podsetimo, ministarka Mihajlović obećala je sređivanje puteva u Pirotskom okrugu, svoj kabinet preselila je u kamp u Beloj Palanci, a završetak radova istočnog kraka Koridora 10 najavila je za početak jeseni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • haha

    11:56 // 30. 7. 2019.

    Zivnuo Pirot,i dalje se pirocanci neckaju za 500 dinara.

  • Drasko milic

    22:39 // 19. 7. 2019.

    Zivnuce lopovi inace mi gradjani necemo sigurno

  • Zoki

    23:51 // 18. 7. 2019.

    Jeste jeste azdisasmo od blago, vidi se raskoš, stigo luk pa ne jedemo klot sirenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: