Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 14. 9. 2022.

| Ekonomija

Pirotska Slobodna zona kupila deo imovine "Progresa"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
slobodna zona
Slobodna zona Pirot preuzela vlasništvo nad imovinom Progresa; foto: Slobodna zona Pirot

Deo imovine nekadašnje pirotske građevinske kompanije Progres prodata je na licitaciji po ceni nešto većoj od 11,1 milion dinara, a novi vlasnik je Slobodna zona Pirot, u okviru koje se i objekti ponuđeni na licitaciji nalaze.

Proizvodna hala, upravna zgrada, magacin, garderoba, kao i prateći objekti Progresa bili su ponuđeni po početnoj ceni od 10,8 miliona dinara, a ponuda Slobodne zone bila je nešto veća.

Podsetimo, pirotsko građevinsko preduzeće osnovano je daleke 1948. godine, a tokom uspešnog perioda poslovanja izgradilo je i zgradu Pravno-ekonomskog fakulteta u Nišu i Dom studenata, a radnici su gradili objekte i u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj i Rusiji.

Posle 4 neuspele privatizacije, u stečaju je najpre od 2010. godine, zatim je izbrisano iz privrednog registra, da bi od 2013. godine bilo opet društveno preduzeće i na kraju 2016. godine opet palo u stečaj.

Inače, u režimu Slobodne zone Pirot posluje 67 trgovinskih i 19 proizvodnih kompanija, uključujući velika, srednja i mala preduzeća koja zapošljavaju oko 6.000 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: