Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 20. 5. 2021.

| Ekonomija

Pirotska firma kupila imovinu babušničkog "Talambasa"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
komunalac
Nekadašnje preduzeće imalo lokale u celoj opštini: foto: Lj. F.

Po ceni tek nešto većoj od 2 miliona dinara, preostala imovina nekadašnjeg društvenog babušničkog preduzeća "Talambas" prodata je pirotskoj firmi koja se pretežno bavi distribucijom pića na veliko, ali i ima svoje prodavnice.

Na javnom nadmetanju, kako je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, prodata je ne mala imovina ovog nekadašnjeg uspešnog preduzeća koje se bavilo trgovinom na malo i imalo veći broj radnji u Babušnici, ali i u mnogim okolnim selima.

Neki od lokala pojedinačno su prodati ranije, a sada je prodat centralni objekat gde je nekada bilo sedište firme i magacini, u samom centru Babušnice, a koji trenutno koristi Javno komunalno preduzeće Komunalac. parking Komunalac trenutno koristi objekte Talambasa; foto: Lj. F.

U ponudi su bila zgrada poslovnih usluga, površina u osnovi 117 metara kvadratnih, sa prizemljem i spratom, zatim pomoćna zgrada površine 235 metara kvadratnih, druga pomoćna zgrada površine 160 kvadratnih metara, kao i još jedna prizemna pomoćna zgrada površine 487 metara kvadratnih - stoji u opisu prodate imovine.

Kupljena je i pomoćna zgrada na susednoj parceli, takođe u dosadašnjem vlasništvu Talambasa, od 101 kvadrata, kao i lokal u samom centru Babušnice površine 60 kvadrata (lokal u kome se trenutno nalazi privatna cvećara).

Uz to, prodata je i zgrada u Ulici 7. juli od 60 kvadrata (nekadašnja pekara), kao i pomoćna zgrada u selu Zvonce od 130 kvadrata.

Firmi iz Pirota prodata je i oprema u nekadašnjem vlasništvu Talambasa, a koja je zatečena i popisana u ovim objektima.

Inače, kako kažu u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, iako su na licitaciji učestvovala 3 ponuđača, ona je prodata pirotskoj firmi Strajt po početnoj ceni od 2,02 miliona dinara.

Najveću parcelu i zgrade koje se nalaze na njoj inače trenutno koristi babušnički Komunalac kao parking za autobuse i mašine, a koristi se i veći deo prostorija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • napreDNO

    11:11 // 21. 5. 2021.

    Teško povređen Kragujevčanin nakon napada noževima, sekirama i bejzbol palicama...sreca te nema kriminala kao u vreme DS-a.

  • Mentol

    10:30 // 21. 5. 2021.

    Nema boljeg od Vucica.Ko,Djilas,lopov?

  • Umpir

    08:14 // 21. 5. 2021.

    Ne razumem sta vam sad smeta kad ste za flasu zejtin i 1000 dinara glasali za to? Glup, poglup, najglup, Babusnicanac...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: