Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 25. 5. 2021.

| Ekonomija

Plastenici za socijalno ugrožene Leskovčane

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
poljoprivreda
Podrška najugroženijima; Ilustracija; foto: Lj. M. arhiva

Socijalno ugrožene porodice sa teritorije Grada Leskovca imaće šansu da se u narednih 15 dana, koliko traje javni poziv, prijave za dodelu plastenika. Projekat vredan 17 miliona evra finansiraće Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i Grad Leskovac, a biće dodeljena sredstva za 12 najugroženijih porodica u pojedinačnom iznosu između 1.000 i 1.300 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prema rečima gradončelnika Leskovca, sam Grad Leskovac će biti uključen sa 3 miliona evra, dok će nemačku stranu predstavljati humanitarna organizacija "ASB" koja je zvanično novi partner Leskovca.

Osobe koje se mogu prijaviti na konkurs moraju imati prebivalište na teritoriji Leskovca, a javni poziv će biti objavljen na sajtu Grada.

Javni poziv će biti otvoren 15 dana, a ovo je izuzetno značajan projekat pošto je poljoprivreda razvojna grana našeg kraja. Ovakvi projekti su prilika da podstaknemo naše sugrađane da se bave ovom delatnošću. Leskovac je jedan od šest gradova ili opština koju imaju mogućnost da učestvuju u ovom projektu - rekao je Cvetenović.

Ukupna vrednost projekta je 17 miliona evra, a direktror organizacije "ASB" u Srbiji Goran Valev saopštio je da je ovo samo početak saradnje jer ova humanitarna organizacija radi sa ljudima na socijalnoj margini.

Mi se ne bavimo zapošljavanjem, niti razvojem biznisa, ali istovremeno želimo da tamo gde podržavamo ljude, pokušamo da to bude korak ka izbavljenju iz socijlanog stanja. Otud tu plastenici, jer oni mogu ljudima da pomognu da dođu do dadatnog prihoda, ne ogromnog, ali za ljude koji žele da ulože trud i rad to može da produkuje na godišnjem nivou neki dodatan prihod ili bar hranu za porodicu - rekao je Valev.

Nemčka humanitrna organizcija "ASB" je do sada na Balkanu sprovela preko 350 humnitarnih u kojima je do sada učestvovalo preko 120.000 ljudi kojima su renovirani domovi ili im je pružena neka pomoć.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bravo za nemce i Valeva

    20:53 // 26. 5. 2021.

    Posle kazu nemci i bugari ne valjaju.Zasto vam vucic ne pomogne,nego daje milijarde privatnim firmama da im robovi rade dzabe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: