Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 24. 10. 2022.

| Ekonomija

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Podviniku

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
podvinik radovi
Radi se; Foto: Sonja Vidojković/JV

Izgradnja kanalizacione mreže koja će da poveže novi rezervoar na Viniku sa naseljem Podvinik počela je danas u ulici Doktora Veselina Krajičića. Početak rada rezervoara je prva faza izgradnje mreže koja bi trebalo da obezbedi vodu za naselja na Toponičkom putu, najavili su nadležni.

Dugogodišnji problemi vodosnabdevanja za stanovnike iznad Toponičkog puta trebalo bi da budu rešeni izgradnjom nove kanalizacione mreže koja će služiti za ispiranje rezervoara Vinik 2. Direktor JKP Naissus kaže da će ovaj rezervoar posle 15 godina biti stavljen u funkciju i da će Grad Niš dobiti novih 3000 kubika rezervoarskog prostora.

Kada on bude stavljen u funkciju, dobićemo nove količine vode za naselje Branko Bjegović a u daljim fazama i prema Toponičkom putu. To znači formiranje druge visinske zone severozapad i rešavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdevanja za stanovnike iznad Toponičkog puta - objašnjava Milosavljević.

Pored problema u Podviniku, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će do Nove godine biti završena i sekundarna vodovodna mreža u Sićevu i višedecenijski problem u selu Donje Vlase. Takođe, Rujnik i Malča će dobiti pijaću vodu, a prema njenim rečima, brojne ekipe su na terenu i pronalaze rešenje, odnosno nove bušotine odakle bi se vukla voda za Jasenovik i Vrelo, dok će se u mestima gde nema izvorske vode, poput Vukmanova i Berbatova, uključiti gradska voda. sotirovski podvinik Obećanja meštanima; Foto: Sonja Vidojković/JV

Mislim da je, u sklopu svega što radimo zajedno sa Evropskom unijom, a to je fabrika za prečišćavanje otpadnih voda gde će 4 naša sela dobiti kanalizaciju, ovo dobar način da se kanalizacionom a i vodovodnom mrežom povežu brojna naselja - rekla je Sotirovski.

Nova kanalizaciona mreža koja počinje na teritoriji Gradske opštine Crveni krst, prolazi kroz Opštinu Pantelej do novog rezervoara Vinik 2, spaja ove dve Opštine. Predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović kaže da će ova regulacija vode značiti stanovnicima naselja Donji Komren i Čamurlija, a predsednik GO Pantelej Nataša Stanković kaže da izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže, stanovnici pojednih ulica mogu da očekuju i asfaltiranje.

Grad je za radove na izgradnju kanalizacione mreže u Podviniku izdvojio iz zajedničke kase 5,5 miliona dinara, radove izvodi JKP Naissus a rok za završetak je 35 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan

    21:06 // 24. 10. 2022.

    Nadam se da ce sva sela dobiti vodu na koju cekamo decenijama.Bez sela nems ni Mleka,mesa i drugog.Jednom da se stavi tacka na taj veliki problrm .

  • Zoran

    17:48 // 24. 10. 2022.

    Velika stvar sto ce biti regulisano u Malci i Sicevu.Nama koji zivimo u Malci ce biti mnogo lakse - drugi zivot.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: