Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 8. 11. 2018.

| Ekonomija

Počela stručna obuka migranata na jugu Srbije

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
obuka migranata foto narodni univerzitet vranje
Uče migrante za razna zanimanja; foto: Narodni univerzitet Vranje

Kako bi lakše pronašli posao, Narodni univerzitet u Vranju započeo je obuku za 8 migranata iz Prihvatnog centra u Vranju za zanimanje negovatelja i za rad na računaru, a od ponedeljka će za još njih osmoro početi i obuka za frizere. Takođe, u Prihvatnom centru u Bujanovcu, počela je obuka migrantkinja za krojenje i šivenje i ručnu izradu nakita.

Narodni univerzitet ove obuke realizuje u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom organizacijom Caritas Luxemburg.

Cilj projektne aktivnosti i obuke je pružanje pomoći izbeglicama, migrantima i ranjivoj lokalnoj populaciji u pogledu sticanja neformalnog obrazovanja i dobijanja akreditovanog sertifikata, čime bi se poboljšao njihov položaj i pružila se mogućnost u pronalaženju posla u oblasti obuhvaćene obukom – pojašnjava Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta.

Ona dodaje i da će se, prema dogovoru Narodnog univerziteta i ovih organizacija, svakog meseca formirati nove grupe za različita zanimanja, a planirano je da se obuke realizuju do kraja ove, ali i tokom naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    07:55 // 9. 11. 2018.

    Bas me zanima da vidim tog penzionera koji ce zeleti da mu ovi budu negovatelji. Nemam zaista nista licno protiv ali je strasno sta nam nasa rodjena drzava radi. Bukvalno ni za sta se gradjani ne pitaju. NI ZA STA!

  • Срба

    01:02 // 9. 11. 2018.

    Какав апсурд, мајко мила!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: