Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 29. 4. 2021.

| Ekonomija

Počeli radovi na Bulevaru Nikole Pašića u Leskovcu, krajnji rok za završetak 150 dana

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vrednost radova 268,7 miliona dinara; foto: M. M.

Višegodišnje najave o rekonstrukciji obilaznice oko Leskovca konačno su se obistinile, radovi na Bulevaru Nikole Pašića krenuli se pre nekoliko dana, a prema rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića za 150 dana će to biti moderna saobraćajnica sa 4 kolovozne trake, dve biciklističke staze i stazom za pešake. Dužina puta koja će biti rekonstruisana je više od 900 metara, a u izgradnju će Putevi Srbije uložiti 268,7 miliona dinara.

Obilaznica koja Leskovac povezuje sa okolnim opštinama, ali i dočekuje sve koji se isključe sa auto-puta na najavljene rekonstrukcije čeka više od 10 godina. Naveći problem na Bulevaru Nikole Pašića predstavljaju uske kolovozne trake, ali i rupe. Po rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja, obilaznica će dobiti sasvim drugačiji izgled. Bulevar Nikole Pašića Radovi krenuli pre nekoliko dana; foto: M. M.

Biće ovo moderna saobraćajnica sa 4 kolovozne trake, a sa obe strane će se nalaziti staze za bicikliste i pešake. Nakon završetka radova koji su najavljeni za 150 dana, ovde će biti postavljeno i novo ulično osvetljenje, biće rekonstruisana elektromreža, a uradićemo i novu vodovodnu mrežu u delu od Ulice Dimitrija Tucovića do mosta. U delu od Ulice 28. marta do novog kružnog toka gabarit celog puta je 24 metara, dok je od novog kružnog toka do Niške ulice gabarit 20 metara - rekao je Nikolić.

Radove na izgradnji nove obilaznice u dužini od 900 metara izvodiće preduzeće Srbijaautoput koje je na tenderu dobilo poverenje državnog preduzeća Putevi Srbije.

Ako ne bude nekih iznenađenja, ne bi trebalo da bude većih problema oko završetka radova. Nadam se da smo na javnoj nabavci izabrali izvođača koji je sposoban da izvede radove do kraja i u roku. Trećina novca će baš otići, kao što je i direktor Nikolić rekao, na rekonstrukciju instalacija koja je neophodna - rekao je predstavnik Puteva Srbije Mirko Stefanović.

Pored preduzeća Putevi Srbije koji je glavni finasijer projekata i preduzeća Srbijaautoput koji će izvoditi radove, Grad Leskovac je za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa izdvojio oko 98 miliona i još 10 miliona za objekte koji su bili na trasi buduće saobraćajnice. Bulevar Nikole Pašića Saobraćaj se za sada odvija u obe kolovozne trake; foto: M. M.

Za sada se saobraćaj odvija u obe kolovozne trake, a iz preduzeća "Srbijaautoput" najavili su da će o eventualnim izmenama režima saobraćaja Leskovčane blagovremeno obavestiti.

Podsetimo, radovi na obilaznici krenuli su još 2010. godine, od tada su rokovi često pomerani, a 2018. godina je i ministrka Zorana Mihajlović najavila da će iz republičkog budžeta u rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića biti uloženo 195 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ex Leskovčanin

    22:06 // 2. 5. 2021.

    Leskovac je selo. U selima nema bulevara...Da bi nešto bilo bulevar mora da ispunjava određene karakteristike u pogledu širine i broja saobraćajnih traka. Ovako ispada da svaku uličicu možemo da zovemo bulevar. To ne znači da ona to i jeste.

  • jos malo pa kilometar

    19:41 // 29. 4. 2021.

    Abe batke nije li mlogo 5 meseci za 900metra?Dal ce ga to samo jedan radnik asfaltira 150 dana?! Ja se nesto ne razumem u izgradnju ali ispada da ce bude tek kad padne sneg xaxaxax

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: