Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 19. 6. 2018.

| Ekonomija

Počelo asfaltiranje deonice Koridora 10 kraj Sićevačke klisure

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
bancarevo-crvena reka
"Svečani" početak asfaltiranja; Foto: MGSI

Radovi na asfaltiranju deonice istočnog kraka Koridora 10 kroz Sićevačku klisuru, između Bancareva i Crvene reke, otpočeli su danas, a potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović dala je novi rok za završetak celog Koridora - kraj godine.

Koridor 10 jedan je od najdužih projekata u našoj zemlji koji se gradi više decenija, a ministarka je rekla da je “tužno što neki pre njih” nisu završili taj auto-put. Istakla je i da je 2014. godine kroz Srbiju prošlo 34 miliona automobila, a ove godine će proći 54 miliona.

Sićevačka klisura je, pored Grdeličke, najteža deonica na Koridoru 10. U pitanju su deonice na kojima se radi danonoćno i želim da građani Srbije budu upoznati s onim što radimo i kojom brzinom napredujemo. Nakon što ovo završimo, sledi opremanje tunela i do kraja godine imaćemo kompletno gotov Koridor 10, i istočni i južni krak - saopštava Mihajlović.

Ministarka Mihajlović, kao i mnoge Vlade pre ove u čijem radu učestvuje, ima dugu istoriju najava završetka auto-puta Niš - Dimitrovgrad i "južnog koridora", pa je tako kraj radova najavljivala još za 2015. godinu. Poslednja u nizu najava bila je prošle nedelje u Grdeličkoj klisuri, kada je kompletan Koridor 10 obećala za jesen.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, prisutna na otpočinjanju radova, navela je da je ovaj projekat važan jer “pokazuje da nas država nije zaboravila”.

Završetkom Koridora 10 spajamo ne samo Niš i Pirot, već i ovaj kraj sa Sofijom i Evropom. A kada završimo i auto-put ka Prištini, s pravom možemo da kažemo da je Niš raskršće na Balkanu - kaže Sotirovski.

Gradonačelnik Niša naveo je da je Koridor 10 jedan od “značajnijih projekata na teritoriji grada Niša”, koji ovaj deo Srbije otvara za nove investicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan Milosević

    09:58 // 20. 6. 2018.

    Kad su gradili obilaznicu oko Dimitrovgrada, koja još uvek nije gotova iako je puštena, pričali su da je to najteža deonica

  • Marko

    09:24 // 20. 6. 2018.

    Secam se postavljene gradilisne table na ovoj deonici marta 2012, na njoj je pisalo pocetak radova mart 2012. zavrsetak radova mart 2014. toliko o rokovima.

  • prof dr CVETKO Prvi

    09:00 // 20. 6. 2018.

    Ovako su nastali "krajputaši"....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: