Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 8. 3. 2016.

| Ekonomija

Počelo evidentiranje koliko se duguje niškim radnicima

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
centar za socijalni rad
Prijavljivanje u Centru za socijalni rad "Sveti Sava"; foto: FB strana Centra

Bivši radnici nekadašnjih društvenih preduzeća iz Niša, koji potražuju neisplaćene plate, mogu od juče prijaviti koliko im se tačno i za koji period duguje. Evidentiranje je u Centru za socijalni rad i trajaće dve nedelje.

Grad Niš je sa nadležnim ministarstvima dogovorio da se počne da evidentiranjem potraživanja radnika, ali samo onih čija su preduzeća aktivna, odnosno i dalje su u nekom postupku stečaja i nisu izbrisana iz evidencije APR-a.

Prijavljivanje u Centru radi se u posebnoj kancelariji na poslednjem spratu u vremenu od 8 do 14:30.

Pored upitnika koji popunjavaju, radnici treba da donesu i dokumentaciju kojim dokazuju da im određeno preduzeće za neki period duguje određeni broj zarada ili tužbe i presude iz postupaka koje su vodili za naplatu zaostalih zarada.

Treba da donesu ono što imaju od dokumenata - da li su to presude, rešenja od Agencije za mirno rešavanje radnih sporova ili platni listići ukoliko nemaju presudu. Ukoliko su naplatili deo dugovanja i to rešenje treba da dostave - kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Napominje da će svi radnici potpisati izjavu, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da je dokumentacija koju predaju istinita i da su dali validne podatke.

Zdravković ističe da je cilj je da se utvrdi tačno za svakog radnika pojedinačno koliko je dugovanje.

Nakon što bude urađena evidencija imaćemo razgovore u ministarstvu i utvrdiće se iznos jednokratne pomoći koju ćemo dati, a nakon toga pristupiti konačnom rešenju - kaže Zdravković.


“Slaba vajda od prijavljivanja”

Iako ima gužvi za evidentiranje, radnici propalih firmi kažu da se ne nadaju da će im to zaista i pomoći.

Ne mogu da budem optimista kad smo i 2011. godine isto imali evidenciju, pa ništa. I od ovoga će slaba vajda da bude - kaže jedan od radnika.

Neki od radnika nekadašnjih industrijskih giganata nezadovoljni su i što ništa konkretno nije dogovoreno, ne zna se koliko novca je izdvojeno, a ima i onih koji veruju da je ovo samo jedno od predizbornih obećanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeka

    16:39 // 18. 3. 2016.

    Samo nas zamajavaju. Predala sam dokumenta , ali nešto nisam optimista. Sve to je samo kampanja pred izbore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: