Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 12. 4. 2019.

| Ekonomija

Početak rekonstrukcije centra Niša stopiran zbog žalbe na tender

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
trg kralja milana
Koja firma će raditi na rekonstrukciji centra Niša znaće se nakon odluke Komisije za zaštitu prava ponuđača; foto: Sekretarijat za izgradnju

Iako je rekonstrukcija Trga kralja Milana u Nišu trebalo da počne kroz nekoliko dana, to se neće dogoditi jer se niška građevniska firma Kika gradnja žalila na sprovođenje tendera za ovaj posao. Potpisivanje ugovora i konačni početak rekonstrukcije znaće se nakon odluke Komisije za zaštitu prava ponuđača koja treba da postupi po žalbi.

Kada će centar Niša dobiti novi izgled zasad nije poznato, jer se Kika gradnja žalila Komisiji za zaštitu prava ponuđača na odluku gradske komisije da posao dobio lazarevački Bauvezen.

Pomoćnik gradonačelnika Niša za izgradnju Miloš Milošević kaže da će zbog žalbe biti narušena planirana dinamika radova.

Upravo su me obavestili da je podneta žalba, tako da sva dinamika pada u vodu - rekao je Milošević.

U Kika gradnji kažu da su za žalbu uplatili preko 180.000 dinara jer su sigurni u osporavanje sprovođenja tendera.

Žalili smo se pre svega na način na koji je odbačen naš granit zbog boje. Nikakve palete boja nije bilo u konkursnoj dokumentaciji, po kojoj je određena obavezna. Tu su i druge stvari i naši advokati su napisali adekvatnu žalbu - navode u Kika gradnji.

Kada će se početi sa izgradnjom i koja će firma od moguće dve uopšte dobiti posao, biće poznato u roku od 35 dana, koliki je rok da Komisija za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki da konačni sud.

Podsetimo, iako je niška firma Kika gradnja za rekonstrukciju Trga kralja Milana ponudila nižu cenu, što je bio glavni uslov za dobijanje ugovora, posao je dobio lazarevački Bauvezen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marković

    09:55 // 13. 4. 2019.

    Po ovom novom izgledu na slici sa puno pločica, više mi liči na neko popločano kupatilo sa kadom i pisoarima, aaauuuuu breeee , ma jesu li to keramičari projektovali

  • Čapa iz sokaka

    19:03 // 12. 4. 2019.

    Prevod strane reči "tender" na srpski: "ugrađivanje". Tenderisanje - drsko pretvaranje Niša u betonsku pustoliju. I to o našem trošku. "Estetika" prostakluka.

  • Popaj

    18:57 // 12. 4. 2019.

    Verovatno je i ta firma paravan za Dragana MD, Bulatovog druga, bas nam je covek ulepsao grad...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: