Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 8. 10. 2020.

| Ekonomija

Počinje izgradnja Privredne zone “Hisar“ u Prokuplju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
industrijska zona
12 hektara prostora za investitore; foto: Grad Prokuplje

Na 12 hektara zemljišta Grad Prokuplje urediće kompletnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mreža i nove saobraćajnice kako bi stvorio industrijsku zonu koja će ubuduće, kako najavljuju, privući investitore u ovaj kraj zemlje.

Prema najavama, završetak radova na Privrednoj zoni "Hisar" planiran je za mart naredne godine, a vrednost radova je 118 miliona dinara, od čega Grad ulaže 20 miliona, dok ostatak finansira Ministarstvo privrede.

Predstavnici ovog ministarstva prisustvovali su sastanku na kome su utvrđeni konkretni koraci za početak radova, ali nije saopšteno kada će oni početi.

Da je početak izgradnje industrijske zone veliki dan za Prokuplje i celu Toplicu, kaže gradonačelnik Prokuplja Milan Ranđelović koji smatra da je to jedan od najvećih projekata koji se radi u ovom gradu.

Želim da naglasim da će na prostoru od 12 hektara, sa kompletno izgrađenom infrastrukturom, biti dovoljno mesta za sve investitore i da će izgradnjom novog autoputa ovo biti privredna zona sa najboljom lokacijom u Srbiji - naglasio je gradonačelnik Prokuplja.

Kako je Ranđelović napomenuo, u okviru opremanja Privredne zone će biti uređena kompletna infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža, izgradnja novih saobraćajnica, trafoa za napajanje strujom, kompletna rasveta i sve drugo što je potrebno za opremanje savremene industrijske zone.

Završetak radova se očekuje do marta naredne godine, za kada je najavljen i početak radova na izgradnji auto-puta Niš - Merdare.

Načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković takođe je istakao da izgradnjom privredne zone i auto-puta Toplica dobija poseban značaj i da će čitav toplički kraj biti bolje mesto za život i rad svih građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    21:27 // 8. 10. 2020.

    A šta je sa završetkom nove pijace???

  • Alex

    17:31 // 8. 10. 2020.

    A da za pocetak zakrpe rupe u glavnoj ulici? Pre ovih "kapitalnih" stvari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: