Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 14. 8. 2017.

| Ekonomija

Počinje prodaja "socijalnih stanova" u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Socijalni stanovi
Otvoren konkurs za kupovinu i najam stanova u Majakovskog; foto:gsanis.rs

Građani koji nemaju svoj “krov nad glavom”, niti u svom vlasništvu nekretnine koje su uslovne za stanovanje, niti ih imaju članovi njihovih porodica, od sutra će moći da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana.

Iz Gradske stambene agencije kažu da je na prodaju 38 stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, a 18 njih se izdaje. Oni koji se prodaju su površine od 52 do 77 kvadrata, dok se u zakup daju stanovi površine od 40 do takođe 77 kvadrata.

Kvadrat ovih stanova košta 697,40 evra sa PDV-om, dok se najam mesečno plaća 1,20 evra po kvadratu.


Zbog povraćaja poreza stanovi jeftiniji

Direktor GSA Vladimir Stojanović kaže da će, s obzirom na to da će kupcima ovo biti prva nekretnina u vlasništvu, porez biti vraćen, pa će ih stan manje koštati.

10 % od toga što plate, biće im vraćeno vrlo brzo, u roku od mesec dana - objašnjava Stojanović.

Tako će, one koji budu ispunili uslove konkursa, “socijalni stan” od 52 kvadrata, posle povraćaja poreza koštati oko 32.600 evra. Najam stana iste kvadrature koštaće mesečno 62,4 evra, a stanari će biti dužni da plaćaju sve komunalne troškove.

Posebna komisija će bodovati prijave, objašnjava Stojanović, a više poena imaće oni koji imaju višečlane porodice, samohrani su roditelji, oni koji imaju duži podstanarski staž ili su osobe sa invaliditetom ili su teže bolesni.

Za najam stanova neće moći da konkurišu oni koji imaju mesečna primanja koja su veća nego što je propisano konkursom.

Prijave za kupovinu, kao i one za najam, mogu se preuzeti sa sajta gde su istaknuti i konkursi, ili uzeti u Gradskoj stambenoj agenciji koja se nalazi u Ulici Generala Milojka Lešjanina. Zainteresovani građani mogu da se informišu o konkursu na telefon 018/252-160 svakog radnog dana od 10 do 14, a obilazak stanova biće organizovan utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati.

Podsetimo, od 70 stanova, koliko je izgrađeno u Majakovskog u ovoj fazi, 14 će ostati Gradu, da bi bili dodeljeni porodicama koje su izgubile kuće u klizištu u Mramoru, zajedno sa još jednim stanom koji je bio izgrađen ranije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusica Djordjevic

    12:17 // 19. 8. 2017.

    Kako vas nije stid da ovako skupo prodajete stanove ciji je zavrsetak trajao u nedogled i ko stoji iza ovako visoke cene socijalnih stanova??? Prvo ih nudite onima koji imaju novaca a onda ako ne upali spustite cenu osim toga prosek plate koji se trazi u konkursu socijalno ugrozeni nemaju te ne mogu podici kredite, sve ste namerno namestili!!! Gradonacelnice da li si ti odgovoran za ovo?!

  • Pero Peric

    19:34 // 16. 8. 2017.

    Kako socijalni stanovi mogu da se kupuju? Kako neko ko je socijalni slučaj može da kupi stan, kada nema od čega da živi?

  • Gaga

    17:56 // 15. 8. 2017.

    Ma ovo je bre zamajavanje naroda. Odakle socijalcu 40000€. Pa i da ih ima moze kvalitetnije da nadje za te pare. Strasno, tuzno, a uz to i najtuznije vredjanje inteligencije naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: