Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 9. 11. 2021.

| Ekonomija

Počinju radovi na izgradnji zelene pijace u Prokuplju, vrednost oko 350 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zelena pijaca
Loakcija gde će se graditi zelena pijaca objekat kompanije "Lidl"; Foto: Lj. M.

Upravna zgrada, 15 infrastrukturno opremljenih lokala, poslovni objekat sa magacinskim prostorom za odlaganje proizvoda i poseban objekat za mlečne proizvode i sanitarni blok imaće nova zelena pijaca u Prokuplju, čiji su radovi na izgradnji započeli tokom dana. Vrednost radova je oko 350 miliona dinara, a finansiraće ih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Grad Prokuplje.

Izvođač radova na novoj Zelenoj pijaci u Prokuplju je firma “Arhikom” iz Novog Sada sa podizvođačima, dok će stručni nadzor obavljati firma "Šid projekt".

Izgradnja gradske Zelene pijace u Prokuplju je deo projekta “Partnerstvo za lokalni razvoj“ a pokrenula ga je Vlada Srbije, u saradnji sa Evropskom investicionom bankom i Misijom UN za razvoj. Projekat je vredan 30 miliona evra, od čega se 22 miliona finansira iz kredita EIB-a, a ostatak sredstava obezbeđuje se iz budžeta lokalne samouprave. Gradovi i opštine su morali da učestvuju sa najmanje 15% vrednosti pojedinačnog projekta – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Izgradnjom nove pijace u blizini naselja Sokićev bulevar biće rešen i dugogodišnji problem izmeštanja takozvane “male pijace” koja, osim što je nebezbedna jer se nalazi duž magistralnog puta Niš - Priština, ne zadovoljava ni najminimalnije uslove i standard što se tiče higijene i čuvanja proizvoda.

Inače, pijaca koja je najavljivana još 2018. godine, radiće se na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša u blizini Poljoprivredne škole, a nedaleko od tog objekta je početkom ove godine na licitaciji nemački lanac supermarketa “Lidl” kupio 1,39 hektara zemljišta za 87.481.000 dinara.

Iako je tada rečeno da je rok za završetak radova izgradnje objekta 18 meseci, kompanija do danas nije uvedena u posao pa radovi nisu ni počeli.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Magarevo

    09:34 // 10. 11. 2021.

    Koje rasipanje para. Pa pola lokala
    na setalistu, u Sokolani TC kod male pijace zvrji prazno,ko ce da vam ide na tu pijacu,stanovnika sve manje

    • mimi m

      20:14 // 10. 11. 2021.

      Bolje da nam naprave što pre Lidl u Prokuplju, da imamo i mi super tržni centar, kao sav normalan svet u većim gradovima, pa da možemo da imamo izbor i uživanje u kupovini. A ne tamo neku glupu pijacu koja će da služi samo ljudima u tom delu grada!

  • Milos

    07:40 // 10. 11. 2021.

    Napisite neki clanak o putu Prokuplje - Ribarska banja koji nam je predsednik obecao letos po milioniti put. Svaki put kada dodje u Prokuplje on obeca da ce biti uradjen put do Ribarske banje.

  • Ivan

    21:32 // 9. 11. 2021.

    Pa ta pijaca valjda završena još prošlog Septembra?
    A da sad se svetih,to je bilo pred izbore.....one koji nisu ni održani!!!

    • Ja

      09:38 // 11. 11. 2021.

      Novi izbori, nova obecanja ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: