Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 7. 9. 2015.

Pojedina niška javna preduzeća pozitivno posluju samo na papiru

toplana I Toplana u plusu iako joj duguju građani, a ona "Jugorosgasu"; foto: JV arhiva

Sva gradska preduzeća, osim “Gorice” i “Aerodroma”, prijavila su za 2014. pozitivno poslovanje iako mnoga od njih imaju višemilionske nevraćene kredite i nenaplaćene račune.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • toplanaC

    16:24 // 7. 9. 2015.

    Sad treba da povecate plate direktorima! I da povecate racune, narocito za Toplanu! Malo je 70%! Kako su samo lepo grejali u avgustu mesecu!

  • slavko

    21:19 // 7. 9. 2015.

    Nikad gora vlast u gradu moze da pricaju sta hoce i treba im sto pre videti ledja.

  • Nislija

    16:20 // 7. 9. 2015.

    Oni "stali na noge", a mi gradjani Nisa ogoljeni, odrani i bedni kao nikad. I ponizeni! Jedva placamo racune, ne znam kako smo zivi!

  • Objedinjena naplata

    16:43 // 7. 9. 2015.

    posluje pozitivno?! Da li je nekada poslovala sa gubitkom?! Čemu služi to preduzeće? Imamo javno gradsko preduzeće za zbrinjavanje povlašćenih nišlija, ura!!! Baš sam srećna da nekome ide dobro, ali nije mi jasno zašto bi gubitaši plaćali uslugu Objedinjenoj naplati umesto da uposle oni koji se ubijaju od dosade po kancelarijama? Nismo dovoljni bogati da ljuljamo Objedinjenu naplatu!!!

    • Aleksandra

      13:58 // 8. 9. 2015.

      Vi biste i da JKP Objedinjena naplata posluje sa gubitkom?

  • clan sns a

    17:58 // 7. 9. 2015.

    Pomesao Perisic dugovanja, potrazivanja, dobit i pozitivno poslovanje, pa mu krivo racunovodstvo... sto mu neko iz okruzenja na razjasni. Ali ko?

    • CVETKO prvi

      18:52 // 7. 9. 2015.

      @ clan sns a : Ti si ih birao pa ti i predloži svojima a mi ćemo da ih najurimo !

    • Dejo majstore pa ti si car

      08:48 // 8. 9. 2015.

      U kabinetu gradonačelnika postoji funkcija pomoćnika za ekonomska pitanja. Da pitamo gospođu funkciju da li možda zna nešto o ekonomiji pa da doktoru objasni?
      Mislim da zna jer na sajtu Grada Niša (vidi: GradonačelnikPomoćnici Gradonačelnika) piše da ima sertifikate "Analiza finansijskih izveštaja" i "Menica kao instrument platnog prometa".

  • Gaga

    18:06 // 7. 9. 2015.

    Koji bezobrazluk! Aerodrom (SNS) 30 miliona direktor pohvaljen a Gorica (SPS) 31 milion direktor kritikovan.Sve u svemu iz izlaganja gradonačelnika pitam se kakvo li je pravo stanje kad i sam gradonačelnik kaže da na ,,papiru stoji pozitivno poslovanje,, dakle istina je nešto drugo, a papir trpi sve.

  • MAKROEKONOMSKA SLOBODAN

    18:20 // 7. 9. 2015.

    Poznat je koncept mogućeg javno-privatnog partnerstva JP u Nišu. To obuhvata većinu pomenutih parazitskih firmi, koje će se ovako ugasiti u kratkom vremenu.

    • kakvo privatno javno partnerstvo

      10:11 // 8. 9. 2015.

      Niš stan, Tržnicu, Urbanizam, Goricu, Parking servis...sve sem aerodroma, vodovoda i toplane, da ne bi kotlovi kao u Zaječaru završili na otpadu, treba privatizovati i smem da se kladim da će nakon sklanjanja nepotrebne admistracije i upošljavanja potrebnih radnika svi pozitivno poslovati i imati lepe plate.

  • shaft

    19:08 // 7. 9. 2015.

    Ne bih voleo da me pogresno shvatite,ali, provejava vec mesecima prica da je samo Toplana krivac i najveci problem Grada!Da li je to realno,da li je bas tako?Drugi se u opstem kolapsu Nisa kriju iza frke oko Toplane i spremni su da,ako treba,zrtvuju firmu bez koje se,ipak,ne moze.Umesala se tu i prica o losim unutarstranackim odnosima u SNS-u,dugovanje Grada Toplani,ona je bila,uvek,stranacki plen

  • Dr.Pravdić

    09:39 // 8. 9. 2015.

    Priznao čovek da se izveštaji friziraju, kao i tenderi.Ni jedno javno preduzeće ,tvrdim,sa ovakvom vlašću ne posluje pozitivno.Prikazuju se fiktivni nenaplativi prihodi i time stvaraju privid kako su pozitivni.To vam je kao kada nosite kući obračun za platu a plata vam opterećena administrativnom zabranom za nameštaj,obuću i tome slično.Pa ako vam vaš knjigovođa zažmuri za ratu onda ste pozitivni.

  • prava je umetnost

    16:50 // 7. 9. 2015.

    od Tržnice napraviti gubitaša, kao i od Gorice i Medijane. Koju korist građani i gradski budžet imaju od ovih gubitaša? Treba ih privatizovati!!! Jedino vodovod i toplana bi morali da ostanu javna gradska preduzeća, ali morao bi da se menja menadžment.

    • nebitan lik

      17:36 // 7. 9. 2015.

      To namerno i rade da bi ih lakse privatizovali !

    • PRAVA ISTINA JE

      17:38 // 7. 9. 2015.

      ... da se pozivima na privatizaciju gleda OBMANUTI gradjanstvo i opljackati javna imovina (inace jos jedina preostala pored privatne) umesto da se u Javna preduzeca uvede profesionalni menadzment i iz firmi isteraju stranacke poltroncine i neradnici. Da se isteraju stranke i onemoguci bilo kakva privatizacija jer pojam javno ne podrazumeva trzisnu dobit a ni gubitak vec JAVNI INTERES SVIH GRADJANA

    • @PRAVA ISTINA JE

      10:03 // 8. 9. 2015.

      Koji profesionalac će prihvatiti javna preduzeća nafilovana administracijom? Nema tog čarobnog štapića koji bi mu pomogao da uspešno posluje. Svako javno preduzeće ima po više svojih familija. Zbog čega mama, tata, sin, ćera, tetka, teča i ostala rodbina mora biti zbrinuta u gradskim javnim preduzećima? Neka ostane po jedan član porodice u javnim preduzećima i gradskoj upravi i bolje će poslovati.

  • mm

    09:33 // 8. 9. 2015.

    Perisic bese ekonomista?Naprasno postade expert za sve.hvaliti medijanu isto je sto i njega pohvaliti.Djubre na sve strane.Kad u Gorici dodje naprednjak i pokojni ustaju.

  • Temudzin

    09:14 // 8. 9. 2015.

    Direktor Gorice Jovanic bi to sproveo ali je totalno nezainteresovan i nasposoban za konkretnije korake.Uz sve to ima lose mentore iz SPS-a.

  • prava istina! i danas!

    14:57 // 8. 9. 2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=U-L6RGORGxk&list=PLE0B864F4ED8CF386

  • n

    19:53 // 7. 9. 2015.

    http://srbijasport.net/

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: