Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 21. 12. 2022.

| Ekonomija

Polovni automobil od 41.000 evra za Opštinu Dimitrovgrad

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
audi
Polovni automobil od 41.000 evra; foto: Ilustracija; Lj. F.

Opštinska uprava Dimitrovgrada kupila je na tenderu polovni automobil i za njega je iz budžeta izdvojeno skoro 4,8 miliona dinara ili nešto manje od 41.000 evra. Novi, a polovni službeni automobil kupili su u od beogradske firme Panalex koja je bila jedini ponuđač, a iako se u odluci o dodeli ugovora ne precizira koji automobil je kupljen, iz specifikacije traženog vozila se može zaključiti da je u pitanju "audi a6".

Polovni putnički automobil je kupljen za potrebe Opštinske uprave, a kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, auto je morao da bude do 4 godine star i sa maksimalno pređenom kilometražom do 100.000 kilometara.

Okvirna procenjena cena u tenderu bila je 4 miliona bez PDV-a, a kako stoji u dokumentaciji, nakon završenog tendera, polovni auto će biti plaćen 3,99 miliona dinara, što je, računajući i porez na dodatu vrednost, tačno - 4.799.000 dinara ili skoro 41.000 evra.

Jedini ponuđač bila je beogradska firma Panalex koja se bavi iznajmljivanjem i lizingom automobila pa je njihova ponuda i prihvaćena.

Da ga je prethodni vlasnik kupio od ovlašćenog distributera proizvođača ponuđenog vozila u Srbiji i da je održavan u ovlašćenom servisu - bio je uslov tendera.

Dokumentacija ne otkriva koji model automobila je kupljen, ali prema tehničkim specifikacijama koje su bile tražene, samo je jedan auto ispunjavao uslove - "audi a6 40"

Iz dimitrovgradske Opštinske uprave tražena je limuzina sa 2.0 dizel motorom, pogonom 4x4 i automatskim menjačem, a među karakteristikama su navedeni i MMI navigacioni sistem koji je karakterističan za "audi" vozila i pogon quattro koji takođe imaju samo vozila tog proizvođača.

U specifikaciji su stavljene i tačne dimenzije vozila (dužina, širina, visina i međuosovinsko rastojanje) koje u milimetrima odgovaraju automobilu "audi a6 40", kao i 2.0 motor i snage 204 ks.

Podsetimo, novembra 2021. godine Opština Dimitrovgrad kupila je "škodu oktaviu", a do tada su u vlasništu Opštinske uprave imali "mazdu 3" (2015. godište), dve stare "lade nive" za komunalne redare, a za potrebe Kabineta predsednika je korišćena "škoda superb" koja je proizvedena 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • C

    00:35 // 24. 12. 2022.

    Seoski putevi pipnuti nisu, dece sve manje, radnih mesta nema osim za clanove SNS-a...kao i u celoj Srbiji i ovde radi svako za sebe da uzme sto vise i nista drugo nije bitno, bas jadno! Bice to za neku godinu selo ali sa limuzinom!

  • Y

    15:54 // 22. 12. 2022.

    Ćuti pa nisu nameštali tender za Bentley...

  • Milan Todorov

    11:09 // 22. 12. 2022.

    Za izgradnju seoskih vodovoda ,puteva zato nema para ali bitno je da opština ima reprezentativni automobil da se pokažu kao uspešna opština

    • Potop

      08:25 // 23. 12. 2022.

      Nastavite da ih glasate i dalje.Za bolje i niste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: