Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 19. 2. 2020.

| Ekonomija

Položen kamen temeljac, otvaranje "Delta planeta" najavljeno za proleće 2021.

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
delta-izgradnja4-foto-jcm
Kamen temeljac postavili mladi lideri kompanije Delta; foto: JV/J.C.M.

Dugo najavljivana gradnja tržnog centra Delta planet na prostoru nekadašnje garaže Niš ekspresa počela je zvanično danas postavljanjem kamena temeljca, a iz Delta holdinga najavljuju svečano otvaranje za proleće 2021. godine. Ističu da će ovaj šoping mol na 40 hiljada kvadrata imati prodavnice sa internacionalnim i domaćim brendovima, 4DX bioskop, restorane, kafiće i igraonice.

Izgradnja Delta planeta najavljivana je proteklih desetak godina, a nakon što je bivša garaža srušena i izabrani su izvođači, konačno kreću radovi, pa će Niš sledeće godine dobiti još jedan šoping centar. miskovic-jovanovic-delta-foto-jcm Na ceremoniji i Mišković,kao i direktor Nišekspresa Zoran Jovanović; foto: JV/J.C.M.

Kamen temeljac položili su mladi lideri Delte, a ceremoniji je prisustvovao direktor ovog holdinga Miroslav Mišković.

Delta planet imaće ukupnu površinu od 40 hiljada kvadrata, a ukupna vrednost investicije iznosi 70 miliona evra. Na lokaciji između Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića biće izgrađen objekat na dve etaže, sa parkingom od 850 vozila i dva ulaza - navode iz Delte.

delta-izgradnja-foto-jcm Mašine spremne za izgradnju; foto: JV/J.C.M.Kažu da će ovaj tržni centar pružiti Nišlijama prodavnice sa svim poznatim brendovima, ali da još ne mogu da otkriju njihova imena jer su pregovori u toku.

Za izgradnju je zadužena "Tehnogradnja", stručni nadzor obavlja "Projektinženjering" iz Niša, odgovorni projektant je "Dizajn arhitektura", a autor projekta Ivana Letić iz Delta Real Estate. delta-izgradnja2-foto-jcm foto: JV/J.C.M.

Gledaćemo da angažujemo lokalne građevinske resurse i na ovom projektu će raditi i do 700 radnika tokom izgradnje. Nakon otvaranja šoping mol će kreirati oko 1.500 radnih mesta. Verujemo da će ovo postati novi centar grada Niša - rekla je Zorana Burlić, generalni direktor Delta Real Estate.

delta-izgradnja5-foto-jcm foto: JV/J.C.M.Gradnju nisu stopirale krivične prijave koje su protiv svih koji su učestvovali u izdavanju građevinske dozvole, a koje su podneli građani koji tvrde da to zemljište pripada njima i koji su podneli zahtev za restituciju. Kako su ranije rekli u kompaniji Delta, za njih je bitno da su dobili građevinsku dozvolu, a da probleme sa restitucijom treba da rešavaju druge institucije.

Podsetimo, garaža Niš ekspresa premeštena je sa lokacije gde je planirana gradnja šoping centra još 2015. godine.

delta Ovako će Delta izgledati; foto: Delta holding

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    08:45 // 20. 2. 2020.

    Не важи се камен темељац без председника . Ко то полаже камен без питања ?
    Срамота !

    • Patriota

      09:58 // 20. 2. 2020.

      hahahaaaaa

      sve si u pravu! ne ajde da ga naljutimo pa da batali da polaze kamene temeljca?!

  • Cvetislav

    00:25 // 20. 2. 2020.

    Ako se zaposli 1500, Onda ce u Merkatoru, podzemnom, Kalči, Zonama, Forumu it'd. posao izgubiti najmanje 500-800ljudi......bravo.....

    • Mirko Georgijev

      08:00 // 21. 2. 2020.

      Нормално је да свако иде где су боље плате а народ где је јефтиније,на жалост приватни сектор,поготову мање фирме,немају пријављене раднике и зато одлазе а нису отпуштени и нека има конкуренције.

    • Ivan

      12:05 // 12. 9. 2020.

      Neka podignu plate vlasnici butika iz podzemnog i neka zadrze radnike. One devojke dole rade za minimalac i ispod njega. Svako ide gde su bolji uslovi.

  • Jeeej

    20:31 // 19. 2. 2020.

    Nadam se da cemo konacno imati Zaru, Bershku, Stradivarius, Sephoru .....

    • Nišlija iz Čalija

      08:51 // 20. 2. 2020.

      Imao je Niš Seforu, ali su je brzo zatvorili. Nema narod para!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: