Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 8. 4. 2024.

| Ekonomija

Poništava se oglas za zapošljavanje 52 radnika u niškom Kliničkom centru

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
klinicki
Zbog novog kadrovskog plana nema mogućnosti za novo zapošljavanje; foto: A. Kostić

Oglas za zapošljavanje na određeno 52 medicinska radnika koji je Univerzitetski klinički centar Niš raspisao 14. marta, poništen je zbog novog kadrovskog plana ove ustanove.

Kako se navodi u saopštenju UKC Niš, obustavlja se postupak za zapošljavanje 24 više medicinske sestre opšteg smera, dva viša fizioterapeuta, 20 medicinskih sestara opšteg smera, pet ginekološko-akušerskih sestara i jednog laboratorijskog tehničara.

U objašnjenju odluke o poništavaju oglasa stoji da je 1. aprila Ministarstvo zdravlja donelo novi kadrovski plan, zbog kojeg je onemogućeno novo zapošljavanje.

Imajući u vidu da je po kadrovskom planu za 2024. godinu broj zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru Niš iznad normativa definisanih kadrovskim planom, za novo zapošljavanje u traženim strukturama neophodno je pribavljanje saglasnosti Komisije za kadrove zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja, pa nema uslova za okončanje postupka za prijem u radni odnos i postupak mora biti obustavljen - stoji u odluci.

Inače, ovaj konkurs je bio otvoren do 22. marta, a ovi radnici su, prema oglasu, bili su potrebni Kliničom do povratka privremeno odsutnih zaposlenih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    18:38 // 8. 4. 2024.

    Sta li je ovde, u ovom prilogu, "ekonomija"? Zaje.. cija odgovornih, koji misle da su gospodari zivota, imaju posao, nista ne rade, moc i odlucuju o sudbini drugih!?

  • Torpedo

    18:34 // 8. 4. 2024.

    Aktivisti sekte, nije to dovoljno! Uz redovno placa nje članarine, mora se titrati, aplauzi moraju biti po korejskom scenariju,sa sto vecim razmakom ruku i dok ne zabole sake, neprestano lajkovanje i podilazenje po društvenim mrežama, sto vise unistavaju Nis i Srbiju, podrška, jos veca! Mnogo ste se opustili!

  • Robin Hud

    16:38 // 8. 4. 2024.

    I ko kaze da vladajuca sekta nema smisla za salu, vidite da su odluku doneli 1.Aprila

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: