Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 10. 3. 2023.

| Ekonomija

Poništen deo medijskog konkursa u Dimitrovgradu: novac dodeljen agenciji koja trenutno ne obavlja delatnost

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
mediji foto aleksandar kostic
Delimično poništen konkurs; Ilustracija; foto: A. Kostić

Novim rešenjem predsednika Opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova delimično se poništilo prethodno donešeno rešenje o preraspodeli novca na medijskom konkursu u toj opštini, tako što je odbačena prijava agencije JMedija iz Pirota, koja je dobila 620.000 dinara. Kako su i Južne vesti pisale, ta agencija je u trenutku prijave bila u privremenom prekidu obavljanja delatnosti, što je bio osnov da se tek naknadno utvrdi da ne ispunjava uslove konkursa.

Za projekat "Pozorište i biblioteka u Pirotu - jubileji za buduće generacije", pirotska agencija dobila je onoliko novca koliko je i tražila, što nije bio slučaj ni sa jednim drugim podnosiocem prijave na medijskom konkursu, već su svi dobili manju svotu od tražene.

Iako je Komisija sastavljena od novinara odlučivala koji mediji će dobiti novac i koliko, ona je to učinila tek nakon "zelenog svetla" Komisije za proveru dokumentacija koja nije videla ništa sporno u prijavi svih podnosilaca pa ni one iz agencije JMedija iz Pirota. konkurs 620.000 ostaje neraspodeljeno; foto: printskrin

Ipak, to pravno lice je od 22. jula 2022. godine u privremenom prekidu obavljanja delatnosti i tako je i bilo u trenutku podnošenja prijave prema podacima APR-a, što je Komisija i utvrdila, ali - tek nakon što im je novac dodeljen.

U novom rešenju stoji da je Komisija naknadnom proverom pristiglih prijava, a nakon reagovanja medija, konsultovala opštinskog pravobranioca da li im se može dodeliti novac ako su registrovali privremeni prekid delatnosti.

Uvidom u rešenje Agencije za privredne registe utvrđeno je da je JMedija iz Pirota registrovala privremeni prekid delatnosti, pa ne bi bilo opravdano da se navedenom subjektu odobre sredstva, jer trenutno faktički ne obavljaju delatnost - stoji u rešenju.

Komisija je predložila da se njihova prijava naknadno odbaci, što je Opštinsko veće i prihvatilo, a predsednik Opštine potpisao novo rešenje kojim se prethodno delimično poništava.

620.000 dinara, koliko je JMedija prvobitno dobila, ostaje u budžetu na istom razdelu i za iste namene, ali za sada nije odlučeno da li će biti drugog konkursa i kako će se taj novac utrošiti.

Podsetimo, od skoro 14 miliona dinara, koliko je iz budžeta Opštine Dimitrovgrad izdvojeno za finansiranje medijskih sadržaja u 2023. godini, skoro 9 miliona dobila je Radio televizija Caribrod, lokalni medij iz tog mesta u vlasništvu kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića, bliskog vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a 400.000 dinara dobila je Televizija Pirot, još jedna televizija koja je u vlasništvu - istog čoveka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: