Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 17. 3. 2022.

| Ekonomija

Poništen tender za rekonstrukciju Doma vojske u Pirotu, ide se u pregovarački postupak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot centar
Pre rekonstrukcije Doma vojske sređen trg; foto: Lj. F.

Samo jedna ponuda stigla je na tender za rekonstrukciju i dogradnju pirotskog Doma vojske i dva objekta kulture u Beogradu i ona je odbijena zbog previsoke cene, pa je cela javna nabavka poništena. Sada se Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima koja je raspisala propali tender, odlučila za konkurentski postupak sa pregovaranjem.

Odbijena je ponuda M Enterijer gradnje iz Beograda, pa će se preko konkurentskog postupka, koji podrazumeva direktno pregovaranje oko cene, sada probati da se pronađe izvođač radova i na restauraciji fasade Narodnog pozorišta u Beogradu i restauraciji fasade i pristupnih platoa zgrade Muzeja Jugoslavije u Beogradu.

Ukupna vrednost nabavke ostala je 546,6 miliona dinara, a u Pirotu je u planu rekonstrukcija i dogradnja zgrade Doma Vojske koja podrazumeva sanaciju fasade, reorganizaciju prostorija, zaštitu od podzemnih voda, ugradnju novog lifta i zamenu instalacija. dom vojske pirot Propao tender, ide se na pregovarački konkurentski postupak; foto: Lj. F.

Oronuli objekat u Pirotu od 2014. godine je u vlasništvu grada, a u njemu se održavaju razna kulturna dešavanja.

Prethodnih meseci rekonstruisan je i deo Trga na kome se nalazi Dom vojske, a skidanje podloge iskorišćeno je i da se postave instalacije koje će biti potrebne za kasniju rekonstrukciju Doma vojske.

Podsetimo, Skupština Srbije usvojila je 2. februara 2021. godine Zakon kojim se potvrđuje zajam za modernizaciju ustanova kulture, kojim će se od Banke za razvoj Saveta Evrope uzeti 20 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Владета Понош

    08:31 // 17. 3. 2022.

    Саће преговарачки да испреговарају проценти!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: