Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:06, 3. 4. 2023.

| Ekonomija

Ponovo najavljeno otvaranje austrijske kompanije “Palfinger" u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
austrija niš
Ambasador Austrije smatra da Niš treba da iskoristi potencijal Naučno-tehnološkog parka; foto: S. V.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ambasador Austrije Kristian Ebner ponovo su najavlili otvaranje austrijske kompanije Palfinger u Nišu. Prilikom prve postete ambasadora Nišu, oni su pričali o novim ulaganjima i istakli da treba iskoristiti potencijal Naučno-tehnološkog parka.

Dragana Sotirovski je rekla da u Nišu već posluje nekoliko austrijskih kompanija koje zapošljavaju više od 1.000 radnika, a dugo najavljivanu fabriku mašinskih delova ponovo je najavila.

Posebno mi je zadovoljstvo što će Palfinger kao važna investicija vrlo brzo doći u naš grad i što ćemo imati mogućnost da otvorimo nova radna mesta, da zapošljavamo naše sugrađane - istakla je Sotirovski.

Ona je dodala da će Grad nastaviti da održava dobre odnose sa Austrijom i da će pored privrede sarađivati u kulturi i turizmu, da će zajedno razvijati avio linije, ali i Naučno-tehnološki park. Istakla je da bi volela da se naši ljudi iz Austrije vrate sa znanjem i kapitalom koji su tamo stekli i iskoriste ga u Nišu.

Ambasador Austrije Kristian Ebner je prilikom svoje prve posete Nišu rekao da je Niš pogodan za investicije, da ima potencijala pa će se zato truditi da dovede više fabrika i preduzeća.

Postoji mala zajednica austrijskih kompanija ovde u Nišu i sve veće interesovanje za Niš kao potencijalnu destinaciju za realizaciju direktnih stranih investicija. Naučno-tehnološki park je jedan od bitnijih elemenata koje Niš treba da iskoristi i siguran sam da ima mogućnosti da privuče nove investitore - rekao je ambasador.

Podsetimo, gradonačelnica je više puta najavljivala otvaranje fabrike Palfinger, a januara je izjavila da će do kraja godine početi radovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    04:56 // 29. 4. 2023.

    I templarka je krenula stopama preCednika...obecanja pljuste,kao i kazne od sokolovog oka...

  • Mika

    21:28 // 4. 4. 2023.

    'ajmo liberalni EU kapitalisti- i ostali: jeftina bela radna snaga- DZABALESKU! :D

  • Zika

    22:44 // 3. 4. 2023.

    Mi svi smo za kolektivnu ludnicu, jer smo dopustiti da nam najgori vode grad. Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: