Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 21. 2. 2019.

| Ekonomija

Ponovo poskupljuje taksi u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
taksimetar
Umesto 100 dinara, start će koštati 110 dinara; foto: S. M.

Umesto dosadašnjih 100 dinara za start, što je cena od pre nekoliko meseci, one koji odluče da se voze taksijem ubuduće će 110 dinara koštati sam početak vožnje, a biće skuplje i čekanje. Taksisti su zadovoljni, ali smatraju da je mogao da se poveća i cena tarifa.​​​​​​, koja najnovijom odlukom Gradskog veća nije menjana.

Na Veću je odlučeno da za 10 dinara poskupi start, a za 50 - sa dosadšnjih 450 na 500 dinara - jednosatno čekanje. Glavni razlog za to je, objašnjava sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, povećanje minimalca.

Taksi komora se obratila zahtevom za korekciju cena. Smatrajući da je u prethodnom periodu prvom izmenom Zakona došlo do promene uslova za obavljanje taksi prevoza. Podsetiću vas da je od poslednje korekcije došlo do promene minimalne cene rada, pa je i to bio razlog da dođe do korekcije starta - navodi Ivkovićeva.

Ipak, taksisti i nisu najzadovoljniji. Smatraju da je start mogao da bude povećan bar na 120, ili da 1. tarifa sa 40 dinara po km poskupi na makar 50 dinara.

Biće dobro i ovako. Ali mogla je 1. tarifa da poskupi makar za 5 dinara. Ovako ćemo sa 25 radnih dana da imamo povećanje od nekih 7.000 dinara - kaže jedan taksista.

Podsetimo, poslednji put cene niških taksija su povećane juna 2018. godine. Tada je i usvojen i cenovnik tarifa prema kojem je najniža cena vožnje po kilometru u prvoj tarifi 40 dinara, u drugoj 50 dinara, a u trećoj 65 dinara po kilometru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    19:04 // 23. 2. 2019.

    I dalje je jeftiniji nego car go u Beogradu... i to mnogo.

  • Nishlija

    19:41 // 21. 2. 2019.

    Nedavno je povecanje bilo zbog skupljeg goriva. Sada kada je pojeftinilo gorivo opet poskupljenje

  • Црноризац Храбри

    19:29 // 21. 2. 2019.

    Ако је решење да се народ глође? Само глођииии!!! Важи за све

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: