Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 25. 7. 2013.

| Ekonomija

Ponovo radi “Zateks”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, JUGmedia
zateks-gadzin-han.jpg
"Zateks", arhivska fotografija, foto: http://consultg.co.rs/

Nekada čuveni proizvođač trikotaže i konfekcije “Zateks” iz Gadžinog Hana ponovo je otvorio svoje kapije, ali ovog puta umesto uniformi proizvodi se pelet.

Preduzeće “Agrogradnja kompani” započela je u pogonima nekadašnjeg proizvođača konfekcije probnu proizvodnju peleta, koji se u poslednje vreme sve češće koristi za ogrev.

“Agrogradnja” je početkom godine direktnom pogodbom kupila pogon “Zateksa” za 23,1 milion dinara, a očekuje se da na proizvodnji ove nove vrste ogreva bude angažovano 25 radnika.

“Zateks” koji je osnovan 80-ih godina prošlog veka, prvi put je privatizovan 2008. godine kada ga je na licitaciji kupila firma “Nives” iz Niša. Ugovor je zbog neispunjavanja obaveza prema Agenciji za privatizaciju ubrzo raskinut.

Stečaj ovog preduzeća iz Gadžinog Hana proglašen je u decembru 2010. godine, a bankrot već u januaru naredne godine. Lokali “Zateksa” u Nišu i okolnim gradovima već su prodati, a rasrodat je i veći deo imovine.

Licitacija za prodaju kamiona i automobila zakazana je za 13. avgust.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Ivanovic

    16:44 // 27. 7. 2013.

    Losa vam je slika, mada da ste sada slikali nista se ne bi videlo od prasine

  • Milan Milosevic

    13:52 // 27. 7. 2013.

    Bilo bi bolje da se malo vise informisete, firma se ne zove "Agrogradnja kompani" Eko-peleti, najverovatnije fabrika radi bez odgovarajucih dozvola za rad i truje ztanovnike G.Hana

  • Ma Bravo

    18:51 // 26. 7. 2013.

    Preduzece o kome pisete koristi tehnologiju i masine koje je ni Dzejms Vat nije koristio. Ako celo mesto treba da se prvo otruje zbog 25 radnika koji ce da rade tamo, jedno veliko BRAVO za sve Vas...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: