Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 21. 8. 2023.

| Ekonomija

Poreska kontrolisala i kažnjavala festivale i u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
račun, fiskalni račun, ilustracija
Dva objekta zatvorena u Nišu tokom Nišvila; foto: Ljubica Jocić

Na vrlo posećenim manifestacijama, kako kažu iz Poreske uprave, kao što su Nišvil u Nišu, Sabor trubača u Guči, Tešnjarske večeri u Valjevu i Dani piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. Od tih 16 slučajeva, dva su bila na Nišvilu. Inspekcija je bila i na "Danima bureka", koji je prošle nedelje održan u Nišu, ali još nema zvaničnih informacija o eventualnim kaznama i merama.

Kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja bile su ovog leta česte na različitim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama gde su obveznici imali štandove.

Kontrolama su, između ostalih, obuhvaćene manifestacije u Beogradu - "Beogradska zima“, "Burger fest“, "Beer Fest“, "Music Week“, "BG Noćni market“, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike, Kačarevu - "Slaninijada“, Turiji –"Kobasicijada“, Novom Sadu -Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam, Festival vina "Interfest“, Erdeviku -"Kulenijada“, Temerinu -"Pasuljijada“, Vrnjačkoj Banji -"Love Fest“, Zrenjaninu -"Dani piva“, Valjevu -"Tešnjarske večeri“, Guči -"Sabor trubača“ i Nišu -"Nišville Jazz Festival“ - kažu u Poreskoj.

Izvršene su 102 kontrole i zbog neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti (64,71%) - od čega dve zabrane tokom Nišvila u Nišu.

Druge večeri manifestacije "Dana bureka", koja je od 17. do 20. avgusta bila održana na Nišavskom keju, inspekcija je obavila kontrolu, ali još nema zvaničnih inforamacija o eventualnim kaznama i merama.

Poreska uprava, kažu, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    08:00 // 22. 8. 2023.

    Koja kontrola nikad nije bila ljudi u prodavnici dva sa dva napraviše Milione !!!
    Vlasnicima prodavnica nikada nisu došli zadnjih 20 godina.
    39 godine radim i nisam mogao da odvojim ni 5000e a oni par kuća par stana i nko ne pita gde zaradiše te pare.

  • Jelena

    18:40 // 21. 8. 2023.

    Naravno, ovo samo kod nas ima na festivalima se kupuju tokeni a posle se sa istim plaća i ne izdaju račune, već se sve prodaje na crno, takođe ako nema tokena onda se plaća kešom gde npr. cena piva za jedno veče varira od 200 do 400 dinara, kako koga procene...

    • u srbiji zakon nije isti za sve gradjane. neki su povlasceni a neke zatvara poreska

      23:23 // 21. 8. 2023.

      jel zidaju skole, vrtice, bolnice, asfaltiraju ulice, jel policija radi svoj poso, jel nema korupcije ... pa ti i dalje tuzakaj sto ne placaju porez

  • Sasa

    15:01 // 21. 8. 2023.

    Ajde da vidimo da li će da dodju i na roštiljijadu?

    • Naissus

      18:24 // 21. 8. 2023.

      A što da ne dođu? Ćevapčiki kolko oćeš a za nji je džaba. Jel ti ne bi doš'o?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: