Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 24. 11. 2014.

| Ekonomija

Poreska uprava vraća novac “Jastrepcu”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Belami
jastrebac-nis.jpg
"Jastrebac" dobija svoj novac nazad

Pošto je sudski dokazano da je Poreska uprava neosnovano od niške firme “Jastrebac” uzela 37 miliona dinara, dogovoreno je da se taj novac vrati firmi koja je u postupku reorganizacije.

Kako kažu u menadžmentu “Jastrepca”, novac je uzet 2010. godine u nekoliko navrata na ime naplate zaostalih poreskih dugovanja.

Naime, nakon odlaska u stečaj Poreska uprava je bila jedan od poverilaca koja je prijavila i dobila svoja potraživanja iz stečajne mase. Međutim, kako je u još u septembru Južnim vestima dokumentovao tadašnji predsednik Nadzornog odbora Miodrag Jovančić, oni su i nakon isplaćenog novca nastavili da skidaju novac sa računa “Jastrepca”.

U dva navrata nam je Poreska uprava skidala ogromne sume novca sa računa. Na to nije imala pravo i oglušila se o Zakon o stečaju prema kojem je sva svoja potraživanja trebalo da prijavi u roku od 120 dana od pokretanja stečaja. To nisu uradili i sada nam traže neprijavljena potraživanja sa nezakonitim kamaćenjem i dovode nas do bankrotsva - rekao je tada Jovančić.

Posle višegodišnje borbe i sudskog procesa doneta je presuda i odluka da Poreska uprava vrati novac koji je uzet van prijavljenih potraživanja.

Kako kaže aktuelni direktor Dragoljub Milošević to bi trebalo da se desi u prvoj dekadi decembra.

Dogovorili smo sa Poreskom upravom da se isprave dve Poreske prijave iz 2010. godine gde će nam oni na osnovu pravosnažne sudske presude vratiti oko 37 miliona dinara - kaže Milošević.

Direktor dodaje da je firma pokrenula i upravni spor protiv Poreske uprave jer su imali potraživanja koja nisu bila navedena u prijavi koja se odnosila na isplatu iz stečajne mase.

U “Jastrepcu” trenutno radi 106 radnika, svi primaju minimalac, a iako se firma nalazi u postupku reorganizacije, na kraju 2013. je ostvarena dobit od 12 milona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Mladenović

    23:02 // 24. 11. 2014.

    naravno sa kamatom da vrate novac i sa plaćenim sudskim troškovima. ops, pa nećemo valjda mi morati da platimo sve to.Nađitemolimvaspojedincakojijepogrešiovaljdapostojitakavkojiradisapunom mat odgovro

  • SNEX

    18:54 // 24. 11. 2014.

    stvarno bih volela da ova firma uspe, i da radnicima svane konačno!

  • master

    14:50 // 24. 11. 2014.

    Sad treba sa kamatom da vrate pare isto kao sto i oni otimaju gradjanima!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: